Úvod do zápasu měli hosté fantastický. Běžela pátá minuta a Martin Bačo otevřel skóre. „Tato rychlá branka nás uklidnila. Hráli jsme poté uvolněněji a domácí tým přehrávali,“ uvedl kapitán Píště Karel Moric.

Jeho tým hrozil hlavně ze standardních situací. „Dlouho nám tam nic nespadlo, až v závěru první půle,“ podotkl kapitán Píště. Do střelecké listiny se zapsal Martin Návrat. Dvougólové vedení se dlouho neohřálo. Domácí do zápasu vrátila proměněná penalta Pavlátem a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Úvodní pasáže druhé půle byly zcela v réžii Píště. „Měli jsme několik šancí, které byly opravdu z kategorie gólových. Ostravský brankář ale chytal skvěle,“ vyzdvihl výkon domácího strážce svatyně Váňa Moric.

V 75. minutě přišel z ničeho nic úder domácích. Po standardní situaci prostřelil Lišku Skoč. Nakonec se však hostům přece jen podařilo strhnout vedení na svou stranu, v 80. minutě po nacvičeném rohu se zblízka trefil Martin Návrat.

„Nakonec to bylo opravdu velké drama, které se nám podařilo vyhrát. Toho si cením, navíc jsme hráli na půdě tak těžkého soupeře, který na jaře prakticky vše v soutěži vyhrál. Mě nejvíce potěšilo dvacet minut druhého poločasu, kdy jsme soupeře pořádně zatlačili.

Škoda jen, že se nám nepodařilo ty gólovky, co přišly, zužitkovat. Ale abych řekl pravdu, nadchl mě fantastický výkon domácího brankáře, jenž zklikvidoval spoustu našich příležitostí opravdu bravurními zákroky,“ hodnotil zápas trenér Píště Walfried Zloty.

Jednou z hvězd byl bezesporu Marcel Melecký. „Pro mě to nebylo vůbec snadné utkání, v podstatě jsem čtyři měsíce bez tréninku. A fotbalista musí jít na každý zápas připravený. Je jedno, jestli jde o ligu nebo o I. B třídu,“ vydechl po zápase Melecký.

Ostrava-Jih - Píšť 2:3 (1:2)
Branky: 44. Pavlát, 75. Skoč - 5. Bačo, 42. a 75. Návrat
Píšť: Liška – Ďurina, Němec, T. Smolka – Moric, Melecký, P. Smolka, Krupa (70. Jurečka) - Pískala – Návrat (80. Petraš), Bačo (65. Stopnicki)