Opavští položili základ k dalšímu vítězství dvěma góly již v prvním poločase. Utkání začalo velmi jednostranně a domácí své hosty jasně přehrávali. Ve 20. minutě se poprvé měnilo skóre, když Šopor utekl po pravé straně a poslal míč pod sebe na volného Skleničku, který dával do prázdné brány na 1:0.

Kobeřice zahrozily jen jednou, ale zato pořádně, když po přetaženém centru dokázaly vyslat velmi nepříjemnou střelu, která jen lehce olízla břevno. Do konce poločasu inkasovali hosté ještě jednou.

Špatně zahráli malou domů a po této chybě byl hostující gólman nucen faulovat na žlutou kartu vně pokutového území. Darovanou penaltu René Wirth proměnil a do šatny tak šla Opava s dvougólovým vedením.

I ve druhém poločase byla Opava 2004 jasně lepším celkem, ale v 60. minutě se z ojedinělé akce hostí vyklubal kontaktní gól. Domácí trochu podcenili přetažený míč na zadní tyč, kde dovolili soupeři hlavičkovat a i přesto, že se domácí gólman Šehovič bránil tím, že následnou hlavičku vyrazil před brankovou čarou, tak jej rozhodčí nevyslyšeli a gól na 2:1 uznali.

„Od té doby jsme se trochu báli, aby soupeř nedokázal vyrovnat. Kobeřice jsou velmi dobrým týmem a musím říct, že hrály dobře, ale nakonec jsme byli lepší, z čehož mám samozřejmě velkou radost,“ líčil své pocity z utkání trenér Marek.

Domácí měli několik šancí na zvýraznění svého náskoku, jmenovitě to byl René Wirth, kdo asi v 65. minutě křižnou střelou z hranice malého vápna orazítkoval tyč a o pár minut později z téže pozice mířil jen těsně mimo tři tyče.

O uzavření gólového účtu tohoto utkání se nakonec postaral domácí hráč a tedy střídající Moch, který byl na hřiště pouze pár minut, a přesto dokázal z velmi rychlého brejku skórovat, když se prvně vyhnul hned dvojici obránců a nakonec obstřelil i gólmana.

Opava 2004 - Kobeřice 3:1 (2:0)
Branky: Sklenička, Wirth, Moch – Čujek
Opava 2004: Šehovič – Krása, Čelůstka, Kostřiba, Otýpka – Šindelář, Kocur, Krčmařík (80. Novák), René Wirth – Šopor (70. Hrubý), Sklenička (80. Moch)

Petr Večeřa