Zápas se ovšem nevyvíjel pro domácí vůbec dobře. Hned ve druhé minutě přišel faul před strahovickou šestnáctkou a hosté měli možnost kopat přímý kop. K jeho exekuci se postavil veterán Martin Rozhon a ukázal, proč byl kdysi v první lize úspěšným fotbalistou, zkušeně přes zeď nedal Hranošovi šanci – 0:1.

„Rychlá branka nás zaskočila,“ přiznal jeden z domácích trenérů a zároveň manažer klubu Josef Dombek. V 18. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Husovský se svou šancí nenaložil zrovna nejlépe. Stejně dopadla i šance Hluchníka.

Ve 44. minutě se domácí dočkali. Husovský našel Hanzlíka a ten za pomocí obou tyčí vyrovnal. „Velice důležitá branka. Pomohla nám po psychické stránce,“ konstatoval starou pravdu Dombek. Ve druhém poločase se šance střídaly na obou stranách. Domácímu výběru citelně chyběl distancovaný Hendrych.

V 63. minutě vytáhl Hranoš parádní zákrok proti šanci Lazců a deset minut před koncem udeřily Strahovice. V pokutovém území byl faulován Richard Husovský a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Kdysi mládežnický reprezentant se prosadil sice až na druhý pokus, ale i tak zařídil svému týmu cenné tři body.

„Potřebovali jsme vítězství jako sůl. Jsme za něj strašně rádi. Věřím, že nám pomůže do dalších bojů, neztratili jsme tak kontakt na týmy před námi,“ uzavřel Dombek.

Strahovice - Mokré Lazce 2:1 (1:1)
Branky: Hanzlík, Husovský (penalta) – Rozhon
Strahovice: Hranoš – Josefus, L. Pekárek (20. M. Obrusník), J. Nevřela, Lhotský – Hanzlík, P. Hluchník, Baranec – T. Obrusník (71.Mrovec), Husovsaský, Kubjatko (88. Hladík)