Hosté se trefili už v jedenácté minutě Dziakem a právě tahle branka domácí vzbudila. Naopak Šilheřovičtí se zatáhli do obranné ulity a nechali domácí hrát. Brzy své chyby hořce litovali.

Hned v osmadvacáté minutě prodloužil dlouhý míč hlavou Daniel Pluschke na Majera. Ten pak poslal přesný pas napravo Davidovi, který postupoval zboku sám a na přední tyč prostřelil soupeřova gólmana a vyrovnal.

Do druhé půle ale znova vletěli velmi aktivně. Už po šesti minutách poslal Majer míč po lajně do běhu Davidovi. Ten odcentroval přes celou šíři pokutového území, kde našel přesně hlavu Daniela Pluschkeho. Pro něho už nebyl problém skórovat.

Za další tři minuty mohli domácí vsítit třetí branku. Do obrovské šance se dostal Pěgřim, ale neatakován z jedenácti metrů mířil jem pánu bohu do oken. Šilheřovičtí se pořád ještě pokoušeli se zápasem něco udělat. Snažili se zastavovat domácí útoky a přecházet do rychlých brejků. K jejich smůle se jim je nedařilo využít.

V sedmdesáté sedmé minutě mohl přidat pojistku pro domácí opět Pěgřim, ale v obdobné situaci jako před pár minutami jej vychytal hostující brankář. Dvacet minut před koncem vystřídal Majera Moch. A právě on se ukázal být tím závažím, které definitivně přechýlilo jazýček vah na stranu Velkých Hoštic.

Osm minut před koncem přihrál Čavera křižně na Pěgřima. Ten dal pod sebe na Janeckého, který bez přípravy vystřelil a právě Moch tečoval míč do soupeřovy sítě potřetí. A nakonec v poslední minutě centroval Pěgřim do vápna, Šilheřovice míč odvrátily jen k Mochovi, který ho uklidil přesně k tyči hostující svatyně.

„Špatný začátek nám pomohl. Vytrhl nás z letargie a začali jsme hrát. Zatímco hosté zalezli, začali bránit a nechali nás rozehrát. Kromě těch gólů jsme měli ještě hodně velkých i stoprocentních šancí, které jsme bohužel neproměnili.

Ale jak hrou, tak samozřejmě s výsledkem, jsme naprosto spokojeni,“ usmíval se spokojeně trenér Velkých Hoštic Aleš Rozsypal.

Velké Hoštice - Šilheřovice 4:1 (1:1)
Branky: 28. David, 51. Pluschke D., 82., 90. Moch – 11. Dziak
Velké Hoštice: Šrajer – Urban (82. Janecký), Černín, Vrba, Pluschke M. (86. Janků) – David, Čavera, Fuss, Pěgřim – Pluschke D., Majer (70. Moch)

(hab)