Utkání začalo opatrně a do první větší příležitosti se dostal domácí Čavera, který kličkoval v pokutovém území, ale nakonec si s ním poradil brankář Hranoš, který jej nakonec bravurně vychytal.

Domácí se tlačili do šancí a hosté kontrovali rychlými brejky především díky aktivnímu Kubjatkovi. První gól daly Strahovice. Podařilo se jim přenést hru na volného Hanzlíka, který pálil tvrdě na golmana Šajera, který však nedostal příležitost připsat si úspěšný zákrok, jelikož hostující Němec míč tečoval a poslal svůj tým do vedení.

Velké Hoštice tak svého soupeře zatlačili ještě víc, Daniel Pluschke si vytvořil vynikající šanci, když hlavičkoval do protipohybu brankáře Hranoše, který se však blýskl skvělým zákrokem. První poločas tedy skončil 1:0 pro hosty.

„Myslím, že jsme svou aktivitou a rychlými brejky Hoštice pořádně překvapili,“ komentoval první poločas jeden z hostujících trenérů a manažer mužstva Josef Dombek. „Snažili jsme se soupeře uzavřít na jeho polovině a hrát aktivně a poměrně se nám to dařilo. Strahovičtí ale velmi často unikali sami dopředu v brejkových příležitostech,“ potvrzuje tvrzení svého kolegy tentokrát domácí trenér Aleš Rozsypal.

Hned v 50. minutě měly Strahovice další dobrou příležitost, když byl faulován Kubjatko a přímý kop poslal těsně nad branku Jiří Pekárek. Za domácí mohl vzápětí vyrovnat velmi aktivní Daniel Pluschke, ale i on svou střelu zakroutil tak, že bohužel letěla mimo všechny tři tyče.

V 74. minutě bylo vyrovnáno, když domácí vybojovali zdánlivě ztracený míč, postupovali s ním po pravé straně a dlouhým centrem do šestnáctky našli volného Lukáše Černína a ten z voleje vystřelil přesně k tyči a vyrovnal.

Poslední velká šance se zrodila až samotném závěru. Hostující hráč byl v jednom ze soubojů lehce zraněn a domácí tak zakopli míč do zámezí. Strahovice v duchu fair-play vrátily míč soupeři, jenže nahrály rovnou brankáři, který na nic nečekal a rozehrál akci. Míč dolétl až před šestnáctku, kde hlavou za sebe prodloužil domácí Janecký a poslal tak do šance Mocha, který překonal z blízkosti brankáře a stal se hrdinou utkání.

„Sahali jsme po třech bodech, ale nevyšlo to. Zápas byl remízový, neměli jsme prohrát,“ říká smutný trenér Strahovic Dombek. „My máme naopak velkou radost, zápas nevypadal příliš dobře, protože jsme rychle prohrávali a soupeř uměl velmi dobře bránit a hrozil z brejků, nakonec však máme tři body a to je hlavní,“ shrnul utkání trenér nakonec vítězného celku Rozsypal.

Velké Hoštice - Strahovice 2:1 (0:1)
Branky: 74. Černín, 90. Moch - 18. J. Němec

Velké Hoštice: Šajer – Urban (70. Moch), Černín, Janecký, M. Pluschke – David, Čavera, Fuss, Pěgřim – Majer, D. Pluschke
Strahovice: Hranoš – D. Hanzlík, L. Pekárek, O. Pekárek, Baranec – P. Hluchník (66. Hladík), J. Pekárek, Josefus, Kubjatko – Lhotský, J. Němec (89. R. Němec)

Petr Večeřa