Vytrvalý déšť, který se spustil během zápasu, do velké míry podmáčel hrací plochu, s čímž se lépe vyrovnali domácí. „Vsadili na nakopávané balony, což jim perfektně vycházelo. Vyhrávali osobní souboje a byli velice důrazní,“ konstatoval trenér Stěbořic Jan Wollner.

První velká příležitost však i přesto přišla ze strany jeho eskadry. Psala se pátá minuta, když z boku postupoval Tomáš Dietrich a snažil se nahrát Vojtěchu Gratzovi. „Nevyřešil to správně. Na tomto povrchu měl střílet. Pro gólmany byla nebezpečná každá rána,“ dodal.

Z tohoto mráčku tedy nezapršelo, a tak se v desáté minutě dostal ke slovu Bruntál. Na hranici vápna si narazila dvojice hráčů, jeden z nich vystřelil a Janetzky se po přízemním projektilu natahoval marně.

Při druhém gólu Olympia využila zaváhání ve stěbořické rozehrávce a nakopla míč na svého útočníka. Ten obehrál stopera Kroupu a řítil se sám. Potom si položil i Janetzkého a dával do prázdné. Ještě do poločasu ovšem stihly Stěbořice snížit. Jeden z domácích v šestnáctce naprosto zbytečně fauloval Vojtěcha Gratzu a Tomáš Dietrich bez rozpaků penaltu proměnil.

„O přestávce jsme si říkali, že musíme s průběžným stavem něco udělat a zamakat v osobních soubojích,“ burcoval své svěřence Wollner. Jenže jeho slova vzala za své už po pěti minutách druhé půle, kdy Bruntál zatáhl balon až k brankové čáře, načež následoval centr na malé vápno před odkrytou bránu – 3:1.

Záhy Olympia přidala na obrátkách a její akce se staly pro hosty skoro smrtící. „Je třeba uznat, že gólman Janetzky vychytal možná další dva jasné góly,“ chválil stěbořického brankáře. Čtvrthodinu před koncem musely Stěbořice změnit i herní systém. „Měli jsme na kontě už tři střídání a zranil se Vojtěch Gratza. Musel ze hřiště, takže se hrálo v deseti. Zkusil jsem vabank, hru na tři útočníky. Už jsme neměli co ztratit,“ doplnil stěbořický kouč.

Částečně to vyšlo. V třiaosmdesáté minutě si na šestnáctce Tomáš Dietrich udělal protihráče a křížnou střelou vypálil k tyči, od níž putoval balon do brány. Domácí si ale i tak tři body pohlídali.

„Nechali jsme se ukolébat vítězstvím z dohrávky proti Břidličné. Výsledek je pro nás ještě milosrdný. Mohli jsme prohrát třeba 2:5. Jednalo se o náš nejhorší výkon jara. Pod porážkou se podepsala i absence zraněných - Romana Kokoška a Jakuba Fiedlera, který v duelu s Břidličnou patřil k nejlepším,“ nebral si servítky trenér Jan Wollner.

Olympia Bruntál - Stěbořice 3:2 (2:1)
Branky Stěbořic: 40. a 83. T. Dietrich
Stěbořice: Janetzky – Holubec, Kroupa, Kokeš, Škobrtal (72. Bartusek) – Hanslík, Paleta (46. Melecký), Osadník, M. Fiedler (68. Radek) – T. Dietrich, V. Gratza

Petr Dušek