O pohledný zápas se nejednalo, což dokládají i slova darkovického trenéra Martina Krzikaly. „Byl to spíše obrovský boj,“ přiznal.

Výčet prvního poločasu je velmi stručný. Můžeme jej omezit pouze na jediný gól. V osmatřicáté minutě si na centr z rohu naskočil Poštulka a poslal svůj tým do vedení.

Druhý poločas začal tak, jako skončil ten předešlý. Plaček se probíjel do klimkovického vápna. Zasekl si balon před bránícím Aloisem Grussmannem, který provedl skluz tzv. naprázdno, ale rukou se dotkl míče, z čehož logicky rezultovala penalta. S její exekuci si věděl rady Kalusek.

Hosté se vrátili do hry dvacet minut před koncem. Notnou měrou k tomu ale přispěli domácí. Jánoš se v nejméně vhodnou dobu rozhodl pro malou domů, ovšem balon mu vypíchl Sedláček a pokořil Malíka. Na stavu 2:1 se zápasové skóre zastavilo, takže vítězství zůstalo doma.

„Se třemi body jsem spokojen, protože náš tým byl lepší. Hosté vsítili branku po naší hrubé chybě,“ pokračoval Martin Krzikala.

Velkou hrozbou mohl být právě první ligou protřelý mazák Alois Grussmann, darkovický kormidelník však odvětil: „Grussmanna známe. Věděli jsme, že je nebezpečný při standardních situací. Paradoxně jsme to ale byli my, kdo se ze standardky trefil.“

Darkovice - Klimkovice 2:1 (1:0)
Branky: 38. Poštulka, 47. z pen. Kalusek - M. Sedláček
Darkovice: Malík – Dudek, Jánoš, Kalusek, J. Vyletělek – Petr Vyletělek (70. O. Miketa), T. Miketa, Voldán (55. Hajduček), Poštulka – Rončka, Plaček (85. Smetka)

(dus)