Utkání bylo od prvních minut v režii hostí, kteří však neuhlídali hned první brejkovou příležitost soupeře a z kopačky Vebera inkasovali. Po tomto malém šoku se Kozmice opět dostávaly do tempa a odměnou jim byla penalta, kterou rozhodčí za faul na hostujícího hráče nařídil bez sebemenšího zaváhání.

Říká se, že penalta se nedá chytit, jen špatně kopnout, teď se ukázala ještě třetí varianta a tedy – neuznat. „Penaltu jsme kopli dobře, míč sice trefil břevno, ale odrazil se a dopadl za brankovou čáru, což viděli všichni, všichni kromě rozhodčích.

Já osobně jsem byl šokován, protože i hráči soupeře uznali, že to byl gól,“ litoval verdiktu rozhodčích kouč Kozmic Gorný.

Nakonec se však hosté vyrovnání před koncem poločasu dočkali, když svou první branku v tomto zápase vstřelil Kašuba. Do kabin šly tedy oba celky za vyrovnaného stavu, což muselo vyhovovat domácím.

Ve druhém poločase se trefili jak domácí, za které se prosadil ostrostřelec Spruch, tak i hosté Kašubou, a střetnutí tak nemělo vítěze. „Chtěli jsme tři body, máme jen jeden,“ pokrčil po zápase smutně rameny trenér Kozmic Karel Gorný.

Dolní Benešov B - Kozmice 2:2 (1:1)
Branky: Veber, Spruch – Kašuba 2
Kozmice: Fiala – Reiský, Horsinka, Vehovský, Posmyk – Vojáček, Buchvaldek, Bunček, Kegel – Gai (70. Špetka), Kašuba

Petr Večeřa