Do dvacáté minuty se soupeři na hřišti okoukávali a testovali jeden druhého. Žádný z nich nechtěl udělat chybu.

Jako první se prosadili hosté. Jejich hráč se na šestnáctce domácích dostal k odraženému míči a razantní střelou vymetl šibenici. Šance ke skórování měli i domácí. Nejprve Zeman a po něm i Zezulka šli sami na vřesinského brankáře, ale své příležitosti trestuhodně zahodili.

Dolní Lhota se mohla radovat až dvě minuty před poločasem. Zeman dostal kolmou přihrávku, utekl obraně a podél gólmana vyrovnal. Ve druhé půli přebrali iniciativu na své kopačky hosté.

A hned za deset minut strhli znovu vedení na svou stranu.

Domácí se snažili vyrovnat. Obrovskou šanci měl Vyorálek, ale sám před gólmanem neumístil svou hlavičku přesně. Navíc v sedmdesáté minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí záložník Slíž. Domácí pak zachránil alespoň bod Zezulka.

Pět minut před koncem po samostatné akci, kdy obelstil obránce, umístěnou ranou po zemi vyrovnal. Ještě v sedmaosmdesáté minutě se mohlo skóre měnit ve prospěch Dolní Lhoty. Zeman se dostal tváří v tvář brankáři soupeře, ale selhal.

„Myslím, že panuje oboustranná spokojenost. Podle vývoje zápasu je remíza určitě zasloužená. Zápas byl trochu nervózní, jak už to v derby bývá. My jsme hráli lépe v první půli, Vřesina zas ve druhé.

Navíc jsme hráli dvacet minut v deseti, tak jsem nakonec rád, že se nám podařilo vyrovnat,“ zhodnotil utkání domácí sekretář Petr Čížek.

Dolní Lhota - Vřesina 2:2 (1:1)
Branky: Zeman, Zezulka - Hruzík, B. Pernica
Dolní Lhota: Krajina Marek – Sládek, Souček, Laub, Balnar – Walder (60. Rychlý), Slíž, Zezulka, Vyorálek – Stanovský, Zeman (85. Jaskula)

Pavel Habram