Bohužel však pro fanoušky Darkovic jejich oblíbení hráči nevyběhli na hřiště s příliš velkou chutí a záhy prohrávali 1:0, když si po rohovém kopu nedokázali ohlídat jednoho volného hráče a pak pouze přihlíželi oslavám svého soupeře.

Svůj nedůraz potvrdili hráči Darkovic i o několik minut později, kdy opět neatakovali protivníka s dostatečnou razancí a dovolili mu dostat se až do zakončení – 2:0.

Jediný světlý okamžik hráčů Darkovic přišel ve 26. minutě, kdy hrající trenér Rončka krásně obešel několik hráčů ve středu pole a vyslal velmi tvrdou střelu, kterou ke smůle domácího brankáře kdosi tečoval, a pomohl tak tomu, aby se Darkovice ještě vrátily do zápasu, jenomže ty dál hrály pasivně.

Druhý poločas příliš zajímavostí nepřinesl, hostující Hajduček neměl přesnou mušku při zakončení. Naopak Klimkovice se prosadily ještě jednou a vyhrály 3:1.

„Ani nevím, co k tomu zápasu říct, byla to neuvěřitelná bída. Jsem zklamaný, a to nejen z výsledku, který je špatný, ale také z toho, že hráči nepřišli bojovat, ale jen si tak zahrát fotbal a asi se příliš neunavit,“ řekl smutný trenér Darkovic Aleš Rončka.

Klimkovice - Darkovice 3:1 (2:1)
Branky: Prašivka 2, Majling – Rončka
Darkovice: Malík – Burý, Kalusek, Dudek, Petr Vyletělek, Jan Vyletělek – Poštulka, Voldán, Rončka, Plaček – Hajduček

Petr Večeřa