Začátek zápasu nevypadal pro Kozmice úplně nejhůř, a dokonce si vytvořily šanci, když Posmyk pronikal po pravé straně, přihrávkou našel Kašubu, který však nemířil přesně. Jenže pak přišly chvíle domácích, kteří využili zaváhání Kozmic ve středu hřiště, chopili se míče a i díky jisté dávce štěstí dostali balon až ke svému útočníkovi, který nedal Fialovi šanci – 1:0.

Domácí přidali do poločasu ještě další dvě branky. „Byl to velmi špatný poločas, nejenže se nám vůbec nedařilo, ale soupeři tam spadlo všechno, na co sáhl,“ kroutil hlavou trenér Kozmic Karel Gorný.

Do druhého poločasu hráči Kozmic vstupovali s tím, že musí zabrat, pokud chtějí pomýšlet na zvrat. Přání jsou však věc jedna a skutečnost věc druhá, hosté se sice k míči dostávali o poznání více než v prvním poločase, ale nedokázali si vytvořit šanci, která by hrozila gólem.

Bunček i Kašuba párkrát vystřelili na svatyni soupeře, ale jejich rány nebyly dostatečně důrazné.

Nakonec hosté byli nucemi vypít kalich hořkosti až do samého dna a inkasovali čtvrtý gól. „Popravdě, přijeli jsme si sem minimálně pro jeden bod, ale po tom, co se tady stalo, je jasné, že jsme si ho ani v nejmenším nezasloužili, soupeř nás naprosto přehrál a zaskočil,“ smutnil poražený kouč Karel Gorný.

Klimkovice - Kozmice 4:0 (3:0)
Branky: Teichmann 2, Prašivka, Majling
Kozmice: Fiala – Reiský, Horsinka, Zlatohlávek, Helštýn – Vojáček, Buchvaldek, Vehovský (75. Knoflíček), Posmyk (78. Bečka) – Bunček, Kašuba (85. Gai)

Petr Večeřa