Úvod utkání hostům příliš nevyšel a prvních patnáct minut byli pod mírným tlakem, ale i přesto byl brankář Kotán bez práce. Po chvíli se Štítina dostala do tempa a hned přišly branky, jenže rozhodčí jakoby této snaze nepřáli a ani jeden neuznali.

Kostka vymetl po rohovém kopu šibenici, ale rozhodčí odpískal ofsajd.

Náladu si hosté vylepšili tři minuty nato, když Šimeček našel Skalíka a ten z první centroval na Vitáska, který se hlavou nemýlil a otevřel skóre zápasu. Domácí však neprohrávali dlouho, přesně řečeno jen sedm minut, když soupeři oplatili stejnou mincí a rovněž hlavou překonali brankáře Kotána.

Ve druhém poločase Štítina vystupňovala svůj tlak a od 58. minuty bylo znát, že si přijela pro tři body. Naprosto ovládla hrací plochu a přidala čtyři branky. Tu první vstřelil Haas, pro kterého to byla velmi sladká premiéra v dresu Štítiny.

V 66. minutě šel Skalík sám na gólmana, ale neuspěl, což nevadilo, jelikož se k odraženému míči dostal Vožník, který předložil míč zcela volnému Šimečkovi, jenž už jen uklidil míč do prázdné brány. O devět minut později vstřelil svou druhou branku v utkání Vitásek a opět se jednalo o přesnou hlavičku.

Uběhlo jen pět minut a fanoušci mohli vidět pátou branku Štítiny. Čiminga centroval na Haase, ten našel Skalíka a ten neodmítl pozvánku do klubu střelců. „Utkání jsme zvládli skvěle, tohoto vítězství si cením a doufám, že za týden budeme v naší sérii pokračovat. Je to skvělý start do sezony a první místo si užíváme, ale naším cílem je dobře se připravit na dalšího soupeře a podat dobrý výkon,“ stojí pevně nohama na zemi trenér Dušan Christoph.

Krásné Loučky - Štítina 1:5 (1:1)
Branky Štítiny: 33., 75. Vitásek, 58. Haas, 66. Šimeček, 80. Skalík
Štítina: Kotán – Čiminga (85. Novák), Kostka, Halška, Trebichalský – Šimeček, Vožník (81. Krumpholz), Kožušník, Haas – Vitásek, Skalík. Trenér Dušan Christoph

Petr Večeřa