O vítězi rozhodl gól Kroupy z konce prvního poločasu. Ten padl po rohovém kopu domácích, kdy střelec zhruba z jedenácti metrů zamířil přímo k tyči.

„Takový gól do šatny nám jistě nepomohl. Nechci nijak omlouvat naši špatnou hru, ale chybí nám hodně hráčů, jako například Miketa Ondra i Tomáš, já jsem se v minulém kole taky zranil, takže to není ideální,“ smutnil hrající trenér hostí Aleš Rončka, který nemohl pustit do druhého poločasu ani Kalouska.

Druhý poločas byl jen o něco málo zajímavější a za zmínku stojí dva okamžiky. Tím prvním byl pokutový kop, který zahrávala Ostrava po trochu smolném skluzu hostí, kteří se snažili ubránit prudký pozemní centr na jednoho z nabíhajících útočníků.

Jenže penalta nemusí vždy končit gólem, a to potvrdil i Malík, který nadvakrát lapil šanci domácích na zvýšení náskoku. Jedinou výraznější šanci v zápase měly Darkovice díky Janu Vyletělkovi, který si vzal míč na půlící čáře a naprosto sám se dostal až do střelecké pozice, ze které nechybělo mnoho a jeho projektil skončil gólem.

„Byl to remízový zápas, oba týmy byly skoro bez šancí. Nemyslím si ani, že by nás nějak přehráli. Spíše se mi zdálo, že se nám vůbec nechtělo hrát, chodili jsme po hřišti jako staří páni a nevyvíjeli žádný tlak, takže se nemůžeme divit, že to byla z naší strany taková bída,“ nešetřil kritikou lodivod Darkovic Aleš Rončka.

Ostrava-Jih - Darkovice 1:0 (1:0)
Darkovice: Malík – Janoš, Kalusek (45. Hajduček), Dudek, Poštulka (55. Tvrdý) – Jan Vyletělek, Petr Vyletělek, Voldán – Plaček (55. Burý), Pavel Vyletělek, Smetka

Petr Večeřa