„Jeho hráči jsou běhaví a dobří na balonu.“

Je nutno vypíchnout, že při tomto zápase si fotbaloví gurmáni příliš nepošmákli. Bezbrankový první poločas vskutku nic podstatného nenabídl. Zkoušel se prosazovat zejména Forman, ale zůstalo jen u snahy. Hrálo se od šestnáctky po šestnáctku a obě mužstva si nic nevypracovala.

„Domácí měli ve středu obrany nového stopera, který se mi velmi líbil. Nebál se balonu a naše útoky na něm ztroskotávaly,“ doplňoval Karel Gorný. Ani ve druhé půli jeho svěřenci nechytili druhý dech. Naopak domácí vsítili dvě branky a poslali svého protivníka do kolen.

Poprvé jeden z Ostravských pronikl do vápna, přihrál lépe postavenému spoluhráči a Kozmice musely dotahovat manko. Hosté se v dalším průběhu snažili s výsledkem něco udělat, ale bylo to k ničemu. „Jejich gólman chytal famózně. Všechny naše pokusy zpacifikoval,“ pokračoval trenér Kozmic.

Hostující tým těžil opět z průniků Formana. Několikrát vypálil i Bunček, ale v koncovce byli úspěšní opět pouze domácí. Zahrozili v páté minutě nastavení a byl z toho druhý gól. Do střely se mu sice pokládal jeden z Kozmických, avšak pojistce Ostravy nezabránil.

„Těžko se to hodnotí. Budu spíše negativní. Klukům nejde upřít snaha. Ta tam určitě byla, ale na úvod nového ročníku nikterak příjemný výsledek.

V dalších utkáních se objevíme v silnější sestavě. Momentálně máme některé hráče zraněné. Jiní jsou na dovolené, ovšem na tuto skutečnost se nemíním vymlouvat,“ hledal příčiny prohry Karel Gorný a na závěr se v krátkosti vrátil k uplynulé sezoně, v níž postup do I. A třídy Kozmicím unikl opravdu o kousek:

„Nějaká hořkost v hráčích znatelná je. Je to pro nás zklamání, ovšem nyní se už musíme dívat dopředu a znova zkoušet.“

Ostrava-Jih - Kozmice 2:0 (0:0)
Kozmice: Eliáš – Helštýn, Horsinka, Posmyk (60. Lokša) – Vojáček, Buchvaldek, Bunček, Bečka – Forman, Szotkowski, Ščigel

Petr Dušek