První poločas by se dal rozdělit na dvě části. Ta první patřila hostům, kteří dobrou půlhodinu diktovali tempo hry a byli to oni, kdo hýřil aktivitou. Jenže hraje se na góly, a ty nepřišly.

Po těchto třiceti minutách se otěží zápasu ujali pro změnu domácí, kteří však bránu svého soupeře také nijak neprověřili. Nudný poločas skončil nakonec 0:0.

„V kabině jsme si sedli a řekli jsme si, že už musíme dát konečně gól,“ uvědomoval si hlavní slabinu dnečního utkání trenér Jan Wollner, avšak po chvíli dodává: „Bohužel, tlak jsme možná měli, ale všechno to byly centry, které nijak soupeře neohrozily a my nedokázali využít žádné jejich zaváhání.“

Unudění fanoušci však pookřáli, když viděli první jiskru naděje, kterou byla červená karta pro hostujícího hráče. Poněkud paradoxně se zlepšil nejen výkon domácích, ale také hostí, kteří v desíti působili velmi kompaktně a odhodlaně.

Zlepšený výkon hostí vygradoval dokonce prvním gólem utkání, když si krásný zpracoval Herman, utekl a mířil přesně. „Nám nezbylo nic jiného, než vsadit všechno na jednu kartu a útočit. Změnil jsem rozestavení, a nakonec to přineslo ovoce, když jsme čtvrt hodiny před koncem dokázali vyrovnat,“ prozrazuje další vývoj utkání trenér Stěbořic Wollner.

Gól domácích také patřil k těm povedenějším, když se pěknou střelou z hranice šestnáctky prezentoval Kokeš a donutil tak gólmana k tomu, aby míč jen vyrazil a Vrána dorazil míč do sítě. Ihned po vyrovnání se Stěbořice tlačily dopředu.

V 88. minutě, když byl Chlopčík stažen v pokutovém území a rozhodčí situaci posoudil jako faul, ale následně po dohodě s čárovým usoudil, že faul se odehrál ještě před šestnáctkou: „Bavili jsme se o tom po zápase a vypadá to, že to měla být penalta, ale teď už s tím nic nenaděláme a já si nechci stěžovat, rozhodčí to měl těžké a posoudil to tak, jak to posoudil,“ smířlivě příjímá verdikt sudího trenér Wollner.

Závěrečný tlak Stěbořic už byl spíše platonický a žádná vážnější šance do konce utkání už nepřišla. „Je to škoda, měli jsme získat tři body, ale uznávám, že Bruntál byl velmi silný soupeř a podal velmi dobrý výkon,“ shrnul výsledek trenér Wollner.

Stěbořice - Olympia Bruntál 1:1 (0:0)
Branky: Vrána - Herman
Stěbořice: Janetzky – Richter, Hanslík, Krupa (85. Raida), Kokeš – Dietrich, Holubec, Barteska, Paleta – Chlopčík, Bartusek (55. Vrána)

Petr Večeřa