Hostujícímu týmu nehrála do karet především jedna věc. „Hlavní hřiště ve Vřesině nebylo způsobilé ke hře, a tak se hrálo na náhradním s umělou trávou. Přece jenom soupeř na něm trénuje, kdežto pro nás je to něco jiného. Balon má odlišný odskok, skluz,“ popisoval jednatel a záložník Píště Karel Moric.

Jeho tým šel i tak do vedení. Marcel Melecký ve středu hřiště vybojoval míč, přes Patrika Smolku doputoval až k Stopnickému, který otevřel skóre. Smolka se objevil ještě u jedné šance. Prošel až na šestnáctku, ale svůj pokus poslal těsně vedle.

A tak přišel trest. Domácí využili menších rozměrů svého náhradního hřiště a vhozený aut jeden z hráčů prodloužil za sebe tak šikovně, že z toho byl gól. Čisté svědomí ale u této branky nejspíš neměl gólman Liška.

„Nejenom v prvním poločase, ba co víc, v celém zápase jsme měli spoustu standardek. Bohužel ani jednu jsme nezužitkovali,“ pokračoval zklamaně Moric. Za nerozhodného stavu se šlo do druhého poločasu. Tam hned v úvodu zaskočil Píšt jeden z domácích, když prošel obranou a v koncovce se nemýlil.

Hosté našli odpověď. Lví podíl na tom měl opět Marcel Melecký. Na levé straně potáhl míč, centrem našel Patrika Smolku, jenž sklepl Tomáši Smolkovi, a bylo vyrovnáno. Remíza 2:2 platila i po závěrečném hvizdu.

„Soupeř těžil ze zkušeností s umělou trávou. Podle mého, kdyby se hrálo na normálním povrchu, bylo by to úplně jiné utkání. Vřesina pouze nakopávala míče. Škoda, výsledek je pro nás trošku zklamáním, ale asi s ním musíme být spokojeni,“ uzavřel Karel Moric.

Vřesina - Píšť 2:2 (1:1)
Branky Píště: 25. Stopnickí, 78. T. Smolka
Píšť: Liška – T. Smolka, Němec, Zug – Moric, Melecký, P. Smolka, Krupa – Stopnickí – Pilar (60. Návrat), Gašparík

Petr Dušek