Rozjezd sobotního utkání byl poměrně divoký. Než se domácí stačili rozkoukat, prohrávali o dvě branky. Už ve druhé minutě neudržel gólman Hampel jednu ze střel a Putz pohotově dorážel. „David je mladý brankář, ale tohle měl mít,“ litoval hlučínský trenér Jiří Bartl.

O šest minut později Slezané zaváhali při odkopu a první ligou protřelý Martin Zeman hrubku potrestal – 0:2. Až poté začal Hlučín hrát. Krajní záložník Mozol vyzrál na Suse a snížil. Následně Sparta nechala proniknout do vápna Štefka, který v pádu vyrovnal. Velká rána pro Bartlovu družinu přišla těsně před přestávkou. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti Václav Mozol se zranil a musel být nahrazen Martinem Hanusem.

„Tohle střídání naši hru dost ovlivnilo,“ pokračoval hlučínský stratég. Kombinační fotbal byl k vidění i po změně stran. Navrch však měli hosté. Rozhodnutí se zrodilo v šestapadesáté minutě. Jednalo se skutečně o vytříbenou akci. Uljaky prostrčil balon na Krajáka, který nahrávkou doprostřed vápna našel z levého beku sbíhajícího Kroba. Jeho střela zapadla přesně k tyči.

V zápětí mohli Pražané pojistit. Krob postupoval středem hřiště a v době, kdy by se spíše nabízelo vypálit, přihrál Krajákovi, jehož pumelice z úhlu orazítkovala jen tyč. V obrovských šancích se objevili také Krejčí s Uljakym, ale Hampel se činil. No, a když zneškodnil i Glaserův přímák, Hlučín musel skousnout těsnou porážku 2:3.

Na tiskové konferenci se trenéři obou mužstev shodli na tom, že sobotní klání spadalo do nadprůměru letošního ročníku druhé ligy. První se zápasovým resumé přispěchal kouč Sparty B Zdeněk Svoboda. „Fanoušek viděl pěkný fotbal. Přestože již je o všem rozhodnuto, zápas byl kvalitnější, než jiné předchozí zápasy. Nám se podařil vstup do utkání. Vedli jsme 2:0, ale ocenil bych, že soupeř ani za tohoto stavu nedal svou kůži zadarmo,“ hodnotil.

Jiří Bartl pak připojil svůj sumář: „Souhlasím. Utkání mělo úroveň. Inkasovali jsme po hrubých chybách. Bál jsem se, aby hosté nevstřelili další góly. Museli jsme nasadit do hry i dvojici dorostenců. Sparta ovšem zvítězila zaslouženě.“

Hlučín – Sparta Praha B 2:3 (2:2)
Branky: 22. Mozol, 26. Štefek – 2. Putz, 8. Zeman, 56. Krob. Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Bogdaň, Coufal, Bartošák, Hanus – Sus, Zeman, Krob. Diváků: 754

Hlučín: Hampel – Bartl, Bogdaň, Cverna, Štefek – Coufal (52. Skřehot), Hrtánek, Motal, Mozol (45. Hanus) – Bartošák, Žondra (81. Skwarczek)
Sparta B: Mokrohajský – Sus, Doležal, Švec, Krob – Hašek – Kraják (90+2. Mošna), Glaser, Krejčí – Zeman (73. Kucalas), Putz (46. Uljaky)

Petr Dušek