Domácí trenér Jiří Bartl byl nucen šáhnout k několika změnám v sestavě. Nastoupit nemohli Bartošák ani stoper Cverna. Toho ve středu obrany zastoupil Hrtánek. Celkově ovšem Znojmo hlučínskou defenzívu v prvním poločase příliš neprověřilo.

Jako první vystrčili růžky Slezané. Bogdaň ani Hanus však skóre neotevřeli. Největší příležitost úvodního dějství si přece jenom vytvořili hosté. Ve třiadvacáté minutě se z rohu odrazil míč až k Nepožitkovi, jenž z hranice dvaceti metrů donutil Hampla vyrážet pouze před sebe. Jeden z domácích ale stihl balon odkopnout do bezpečí.

Za několik okamžiků se v rychlém brejku ocitl Krhut, Hampl ovšem stačil včas vyběhnout. Na druhé straně se pokládal do skluzu Hrtánek, centr z Koubkovy standardky však do znojemské brány neusměrnil.

Začátek druhé půle zastihl v lepším rozpoložení hosty. Lukáš se z boku hnal sám na Hampla a hlučínského gólmana vybídl předvést zákrok dne. „Myslím si, že jsem mu skvěle zmenšil úhel,“ popisoval David Hampel. Když probíhala šedesátá minuta hry, domácímu Hanusovi se povedlo odcentrovat a Žondra svou hlavičku umístil těsně vedle.

Deset minut nato byl Hampel překonán, jenže hlavní rozhodčí Matějek gól pro údajný ofsajd neuznal. Závěr zápasu patřil Hlučínu. Čtvrthodiny před koncem vznikl ve znojemském vápně obrovský závar. Míč se nějakým způsobem dokutálel k Bogdaňovi, který stál zády k bráně a zkoušel Šustra překvapit patičkou. Brankář Znojma si však věděl rady.

Největší šanci doslova spálil střídající Mozol. Využil zaváhání protihráče, převzal balon a sám si to šinul na Šustra. Mířil na vzdálenější tyč, ale jeho střela se vytočila na roh. Více než šest stovek diváků se tedy branky nedočkalo.

„Chtěli jsme zde zvítězit. Vytvořili jsme si minimálně dvě gólovky. Vyhrát jsme určitě mohli. Beru to jako ztrátu dvou bodů,“ konstatoval trenér Znojma Bohumil Smrček. Kouč domácích Jiří Bartl následně dodal: „Šlo o slušné utkání s aktivně hrajícím soupeřem. Věděl jsem, že kdo dá první gól, tak zvítězí. V defenzívě náš celek pracoval dobře. Škoda neproměněných šancí Žondry a Mozola.“

Hlučín – Znojmo 0:0
Rozhodčí: Matějek – Paták, Prokeš. ŽK: Motal, Hrtánek – Nepožitek, Coufal, Kazár. Diváci: 628

Hlučín: Hampel – V. Coufal, Hrtánek, Pavlík, Štefek – D. Bartl, Bogdaň, Motal (57. Mozol), Koubek (67. Ondrušík) – M. Hanus, Žondra
Znojmo: Šustr – Hříbek, R. Coufal, Trnovec, Kazár – Lukáš (65. Kováč), Hnaníček, Lacko, Krajačič (80. Švarc) – Nepožitek – Krhut (83. Yonov)

Petr Dušek