Devětadvacetiletý obránce má na kontě ligové zkušenosti ze Slovanu Liberec a do Bruntálu přišel především proto, aby vyztužil obranné řady. Přiznal, že v jeho příchodu sehrála stěžejní roli osoba bruntálského trenéra Antonína Mury.

„Pod ním jsem si zahrál třetí ligu v Mikulovicích a následně jsme byli prakticky každý půlrok v kontaktu. Teď mi znovu zavolal a dohodli jsme se," popisoval zrod domluvy Jakub Dohnálek a při jednom vzpomněl i mikulovické angažmá: „Vzpomínky jsou dobré. Bylo tam tehdy hodně kluků z Opavy. Nevýhodou ovšem bylo daleké dojíždění.

Projevilo se to po sezoně, kdy jsme sice udrželi třetí ligu, ale klub se pak musel ze soutěže odhlásit. Finanční náročnost byla pro Mikulovice značná. Prakticky všichni hráči dojížděli, což klub musel platit. Odtamtud byl snad jenom jeden fotbalista."

Bývalý obránce Opavy, Hlučína nebo třeba Trnavy se už těší na velké víkendové derby v Krnově. To je na programu v neděli od 15.30. Pro Bruntálsko je to jedna z největších fotbalových událostí jara.

„Těšíme se na to. Když jsem se s ostatními kluky bavil o tom, jak probíhal vzájemný podzimní zápas v Bruntále, řekli mi, že přišlo snad tisíc lidí. Doufám, že tentokrát vyjde počasí, přijde podobná návštěva a bude se hrát pohledný fotbal," komentoval Jakub Dohnálek, jenž má v bruntálském dresu na kontě obě dvě utkání druhé poloviny sezony.

Představil se ve Frenštátě a minule také proti Bohumínu. Podle něj může mít Slavoj Olympia velké ambice. „Myslím si, že zde jsou velmi dobré podmínky. Současná soutěž klubu sluší, ale zároveň mám za to, že nemusí být poslední štací. Mohlo by se zde hrát i výše," pokračoval.

Byť v minulosti nastupoval na kraji obrany, v Bruntále ho trenér Mura staví na stopera. „Nevadí mi to. Už jsem si zvykl, že mě odsunuli až úplně dozadu," podotkl se smíchem a nadsázkou v hlase Jakub Dohnálek, jenž byl předtím hráčem rodného Vítkova.

Poslední zápas za něj ovšem absolvoval loni v říjnu. „Pak jsem si v jednom zápase zlomil ruku, což mě na dva měsíce úplně vyřadilo ze hry. Nebylo to tak, že bych za Vítkov nechtěl hrát. Už v létě mě ale pan Mura uháněl a nakonec se mu to povedlo. Řekl jsem si, že to zkusím," poznamenal fotbalista, který před tímto ročníkem zvažoval i možnost odejít za fotbalem do Rakouska.

Podobně jako při vítkovském angažmá ho však i nyní neminou dlouhé přesuny na zápasy. V současnosti totiž bydlí v Brně a musí dojíždět: „Není to nic příjemného. Počítal jsem to a moc jsem si nepolepšil. Kilometrově to je do Bruntálu přibližně stejně jako do Vítkova. Tréninky určitě stíhat nebudu. Jsem však domluvený, že trénovat budu v Brně."