Na to, že se hrálo na mokrém terénu s mnoha nerovnostmi, viděli fanoušci velmi kvalitní fotbal. Domácí měli v úvodu zápasu více ze hry a potvrdili to také úvodním gólem ze 12. minuty, kdy na centr z pravé strany reagoval Vojta Jadrný, ale kvlůli nerovnosti terénu míč minul, a k zakončení se tak dostal Hradečný a Hlaváček poprvé lovil míč ze své sítě.

Na obranu hostí je třeba říct, že je tato branka nijak nepoložila a oni se začali snažit o vyrovnání, které záhy opravdu přišlo, když trestný kop z 16 metrů napálil Pardy pouze do zdi, ale odražený míč si vzal Blahetka a vymetl všechny pavučinky v bráně Těšínských.

Jenže sotva hosté doslavili, přišla další rána pod pás. Blahetka neubránil jednoho z útočníků, který mohl centrovat přímo do pokutového území, kde se skvěle zorientoval Javorek, a bylo to 2:1.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, a tedy náporem domácích, který však tentokrát ovoce nenesl, a naopak zazářil hostující trenér Samson, který vytáhl ze svého klobouku gólového králíka. Wícha vystřídal Uličku a hned přiběhl pomoci svým spoluhráčům se standardní situací, kterou rozehrál Patrik Žídek, míč se dostal až k čerstvému Wíchovi, který svým prvním dotykem s míčem vyrovnal na 2:2.

Zápas tedy nabral nové tempo, když domácí chtěli otočit zápas na svou stranu a hosté se snažili využít možností k brejku. Nakonec více šancí si vytvořili hosté, jmenovitě Žídek, Jadrný a Wícha, a právě poslední jmenovaný byl ke gólu nejblíže, když se k němu dostala přihrávka Patrika Žídka, ale tentokrát oldřišovský žolík pálil pouze do náruče golmana.

„Utkání to bylo dobré, hrálo se nahoru a dolů, a fanoušci mohli vidět dobrý fotbal s několika šancemi na obou stranách. Jsme s bodem spokojeni, protože pro nás má cenu zlata, v nejbližších kolech si můžeme zajistit své působení v krajském přeboru i pro příští sezonu, což je naše priorita.

Vždy se dají získat tři body, ale dnes jsme i s tím jedním velice spokojeni,“ liboval si trenér Jaroslav Samson.

Český Těšín - Oldřišov 2:2 (2:1)
Branky: Hradečný, Javorek - Blahetka, Wícha
Oldřišov: Hlaváček – Vojtěch Jadrný, Hartoš (86. Hahn), Jan Žídek, Blahetka – Michal Jadrný, Tomáš Pardy, Utěšený (68. Gračanin), Ulička (55. Wícha), Patrik Žídek – Šamarek

Petr Večeřa