První poločas se odehrál zcela v režii domácích. Ti svého protivníka vůbec nešetřili, přehrávali po pohybem a dobrou kombinační hrou. „Měli jsme aktivní vstup do zápasu, z kterého pramenila celá řada našich šancí. Troufnu si říci, že jsme jich měli tak na dva až tři zápasy,“ začal utkání rozebírat trenér Háje Rostislav Škumát.

Nejvíce aktivní byli Janíček se Šubrtem. Konvičkovu ránu z trestného kopu vytáhl brankář Cuper na rohový kop. Háj se přece jen dočkal. Ve 44. minutě pronikl do šestnáctky Igor Janíček, posunul si míč doprava a křižnou střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci.

„Škoda, že jsme nedali více branek,“ litoval Škumát. Čeladná se moc dopředu nedrala. Jedinou slibně vyhlížející možnost lapil brankář Ujfaluši. Na začátku druhé půle bylo ovšem vyrovnáno. Ve 47. minutě dostal přihrávku Zouhar a střelou z dvaceti metrů, která ještě před brankářem Ujfalušim skočila, vyrovnal.

Tento stav se ovšem dlouho neohřál. Po Šubrtově vysunutí mířil přesně Trupl. Vzápětí vybídl ke skórování Chodílek Šubrta, ten si ale vylámal zuby na gólmanovi. V 75. minutě se skóre měnilo počtvrté. V šestnáctce byl faulovaný Trupl a Šubrt z penalty zvyšoval na 3:1.

I čtvrtá branka Háje padla z pokutového kopu, tentokrát přesně mířil Maloch. Navíc utkání skončilo pro brankáře Cupera, který vyfasoval druhou žlutou za nesportovní chování. „Celý zápas patřil k nejlepším hráčům Čeladné, pak si ale před exekutorem penalty stáhl trenýrky a byl po druhé žluté vyloučen,“ kroutil hlavou Škumát.

Háj si vítězstvím upevnil první místo v tabulce. „Vyhráli jsme zcela zaslouženě. Čeladnou jsme přehrávali, utkání mohlo skončit i vyšším brankovým rozdílem,“ zakončil Rostislav Škumát.

Háj ve Slezsku - Čeladná 4:1 (1:0)
Branky: Janíček, Trupl, Šubrt (penalta), Maloch (penalta) – Zouhar
Háj ve Slezsku: Ujfaluši – Matěj (63. Vaněk), Halška, Nádvorník, Konvička – Maloch, Lesniak, Šubrt, Chodílek (80. Inemann) – Janíček, Trupl (85. Ryboň)