V Hradci se tentokrát nějak převratný fotbal nehrál, bylo to hlavně o bojovnosti. Domácí trenérská dvojice Štěpán – Poláček postrádala vedle marodů také Ondru Černého.

„V posledních zápasech lepíme sestavu jak se dá. Vymlouvat se ale na to nechci. Z tohoto duelu jsme potřebovali nutně tři body,“ řekl před utkáním domácí kouč Karel Štěpán. První půle žádné velké šance, až na jednu hostujících, nenabídla.

„Reichel udělal chybu v rozehrávce a jeden z hostujících fotbalistů šel sám na Součka. Ten nás ale naštěstí podržel,“ setřel si pot z čela domácí trenér.

„Naopak naši hráči nehráli to, co jsme od nich požadovali,“ dodal ještě hradecký kouč. Do druhého poločasu změnili domácí rozestavení. „Potřebovali jsme zvýšit sílu v soupeřově šestnáctce, to byl i důvod, proč se na hrot vysunul Havelka,“ vysvětloval Karel Štěpán.

Hradec se nakonec přece jen dočkal. V šestnáctce byl faulovaný Müller a kopala se penalta. K její exekuci se postavil Havelka a nemýlil se – 1:0. „Po této brance jsme se uklidnili a podařilo se nám vstřelil druhý gól,“ vydechl si Štěpán. Ten stál opravdu za to. Schreier dostal přihrávku od Müllera, oklamal protihráče a střelou podél brankáře zvyšoval na 2:0.

„Jsem rád, že jsme tento zápas zvládli. Nyní jedeme do Lískovce. Byť se jedná o suveréna podzimu, rozhodně se necítíme předem poraženi,“ zakončil Karel Štěpán.

Hradec nad Moravicí - Baník Albrechtice 2:0 (0:0)
Branky: Havelka (penalta), Schreier
Hradec nad Moravicí: Souček – Eller, Doseděl, Reichel, Vajďák – Režnar, Schreier, Havelka, J. Černý – Martiňák, Müller (90. Machura)