První poločas nezačal v nijak zvláštním tempu a fanoušci velmi dlouho čekali na první šanci zápasu, která nakonec přišla po čtvrt hodině hry, kdy byl v pokutovém území velmi hrubě sražen k zemi domácí Beinhauer, který si chvíli předtím udělal z obrany hostí dobrý den.

Rozhodčí vše dobře viděl a nařídil pokutový kop, ke kterému se již tradičně postavil Kozel, který i tentokrát nedal svému soupeři šanci – 1:0.

Frýdlant však nesložil zbraně a po pěti minutách již bylo vyrovnáno. Hosté poslali do pokutového území dlouhý centr, který nakonec shodou náhod propadl mezi všemi obránci a dostal se až na kopačku jednoho z útočníků, který jej poslal placírkou k tyči – vyrovnáno. Trefil se Madinčák.

Neuplynulo ani deset minut a byl tady další gól, tentokrát do sítě Frýdlantu. Beinhauer se opět ujal míče v okolí šestnáctky, avšak nerozhodl se pro sobeckou střelu, ale kamarádsky přihrál lépe postavenému Martinovi Hradskému, který z hranice vápna obstřelil brankáře a rozradostnil domácí fanoušky.

Pokud si Frýdlant dělal naděje na dobrý výsledek, tak v 55. minutě již věděl, že už to bude spíše jen zbožné přáni. Hosté působili v obraně velmi naivně a dávali svému soupeři spoustu prostoru. Mikulenka našel přesnou nízkou přihrávkou svého spoluhráče Zimu a pro toho už nebyl problém zakončit tak, aby gólman musel lovit míč ze své sítě potřetí.

Od tohoto okamžiku se však branka Frýdlantu zavřela a žádný další gól už do ní nepadl. A to i přesto, že vynikající šance měl Zima a třeba taky Valošek s Jurčem, kteří bránu soupeře ostřelovali hlavně z dálky. Na druhou stranu se říká, že nejlepší obrana je útok, a přesně tohle se potvrdilo, Frýdlant měl co dělat, aby neinkasoval i počtvrté a na útočení neměl vůbec čas, a proto nakonec zápas skončil 3:1.

„Jsem moc spokojený. První poločas nebyl nejlepší, soupeř měl dost prostoru a my jen těžili z toho, že se mu nedařilo zakončit. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší a zaslouženě jsme vyhráli, ale musím dodat, že konečný rozdíl mohl být vyšší,“ shrnul zápas trenér Milan Baculiák.

Pustá Polom - Frýdlant nad Ostravicí 3:1 (2:1)
Branky: 15. Kozel (penalta), 30. M. Hradský, 55. Zima – 20. Madinčák
Pustá Polom: Kavulok – Kozel, T. Hradský, Raška, Šmíd – Jurč (75. Kotala), M. Hradský, Mikulenka, T. Valošek – Beinhauer, Zima (70. R. Valošek)

Petr Večeřa