Mladoboleslavského Jana Chramostu nahradí opavský odchovanec Libor Kozák, nyní útočník Brescie Calcio. Kozák pomohl týmu do devatenácti let k bronzu na ME v Česku v roce 2008 a také dvakrát letos oblékl dres jednadvacítky – naposledy v srpnu na Islandu, kde hrál posledních sedmnáct minut při vítězném utkání 2:0.

Druhá změna se týká postu defenzivního záložníka, kde Marcela Gecova nahradí Petr Wojnar, kmenový fotbalista ostravského Baníku.

Kozáka nominace překvapila

„Abych pravdu řekl, byl jsem mile překvapen,“ svěřil se Libor Kozák. Do Čech přijet neměl původně vůbec v plánu. „Zůstal bych v Itálii. Reprezentace se ale neodmítá,“ dodal rodák z Brumovic.

Nicméně do Opavy se nedostane. „Na to není ani čas. Každý den máme trénink a hned po návratu z Irska se vracím do Itálie,“ pokračoval Kozák.

Kmenový fotbalista římského Lazia je v současné době na ročním hostování v Brescii. Z dosavadní porce dvanácti utkání se vždy objevil na trávníku, ve čtyřech případech i v základní sestavě. „Škoda jen, že se mi nepodařilo vstřelit více branek, do šancí se dostávám docela dost, trefil jsem se ale jen jednou,“ přiznává mladý reprezentant.

V Itálii je zatím spokojený. „Brescii se momentálně nedaří podle představ, máme hrát o postup, ovšem situace vypadá jinak. Soutěž je ale dlouhá a já věřím, že vše se v dobré obrátí amy postoupíme,“ zakončil Libor Kozák.