Favorit z Opavy se v prvním poločase na břeclavském trávníku trápil. Gólmana Hladkého přímo ohrožoval jen sporadicky. V 7. minutě poslal do jasné tutovky Kolínek Klesnila. Ten se ale své šance zřejmě zalekl a lehký míč nezpracoval.

I další akce hostů tahal po lajně neúnavný Kolínek, avšak ani jeden z jeho centrů nenašel adresáta. Břeclav hrála trpělivě a čekala na svou šanci. Ve 21. minutě se do míče opřel z hranice šestnáctky Jakubovič. Brankář Novák se vrhl k pravé tyči a míč vyrazil na roh.

Domácí vycítili, že by to mohlo jít a o pár chvilek na to se dostali do dvou jasných tutovek. Jestliže minulý zápas brankáři Novákovi nevyšel, v sobotu svůj tým podržel, když lapil jasnou tutovku Dvořáka, které předcházela rána Pacla.

Trenér Slezanů Josef Mazura se mohl dívat na nemohoucnost svých útočníku a hned ve 23. minutě sáhl ke střídání. Na místo Schaffartzika poslal do hry Halašku. A právě střídající útočník vybídl po půlhodině ke střele Partyše, avšak ten pálil vysoko nad a tak největší šance Opavy přišla po chybě brankáře Hladkého, který uklouzl a míč vyrazil na roh.

A když střílel nad i Vyskočil s Cigánkem skončil první poločas bezbrankovou remízou.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Opava. Po pěti minutách hry vypálil Vyskočil a gólman Hladký vyrážel balon na roh. Dvě minuty na to zatáhl míč Vyskočil, odcentroval na hlavu Klesnila – 0:1. Hosté ožili, v 56. minutě nahrával Kolínek Halaškovi, který byl faulován. Následný trestný kop zatočil Čáp do šestnáctky tak šikovně, že míč za přispění Halaškovy teče skončil v síťi – 0:2.

Slezané až na jeden okamžik kontrolovali po zbytek zápasu dění na trávníku a dotáhli zápas do vítězného konce. Krom vítězství, zažili Opavští další pozitivní věc, a to, že na poslední minuty vyběhl na trávník Václav Zapletal.

„Dnes jsme narazili na velmi kvalitního soupeře. Dobře jsme se na jeho hru připravovali, bohužel jsme v prvním poločase neproměnili velkou šanci, naopak ve druhém dějství jsme podcenili dvě situace soupeře, které rozhodly. Opava vyhrála zaslouženě,“ ohlédl se za utkáním trenér domácích Vladimír Michal.

„Vydřené vítězství,“ vydechl si opavský kouč Josef Mazura. „Naše hra není optimální, dnes jsme to ale uhráli srdcem. Věřím, že nám tento zápas pomůže i po psychické stránce,“ řekl ještě opavský kouč.

Břeclav – Opava 0:2 (0:0)
Branky: 52. Klesnil, 56. Halaška. Rozhodčí: Plesar – Ogrodník, Skřítecký. Žluté karty: Schwarz – Klesnil, Vyskočil. Diváci: 280

Břeclav: Hladký – Hladký – Polák, Schwarz, Michal, Demjanovič – Navrátil (62. Svoboda), Jakubovič, Simandl, Pácl (46. Bielčík) – Dvořák – Veselý (79. Ivančic). Trenér: Vladimír Michal
Opava: Novák – Kolínek, Cigánek, Formánek, Čáp – Žmolík (89. Zapletal), Knapp, Partyš (79. Wirth), Vyskočil – Schaffartzik (23. Halaška), Klesnil. Trenér: Josef Mazura