Opava začala roli favorita plnit už v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Ve 4. minutě vybojoval zkušeně balon Kolínek, předložil ho Partyšovi. S jeho střelou do středu branky ale Prespl neměl žádné problémy.

I v další akci Opavy měl prsty nejzkušenější hráč Slezského FC Jaroslav Kolínek. Zatáhl míč po lajně, odcentroval, avšak Halaška trefil protihráče. O minutu později vyslal Partyš na zteč Žmolíka, ten se prodral až k zakončení. Jeho přízemní střela o centimetry minula Prepslovu branku.

Frýdek hrál s respektem a do prvního náznaku šance se dostal Soukup, avšak v šestnáctce se ukličkoval. O osm minut později pálil nad ze strany Kerbr. Ve 30. minutě přišel rozhodující okamžik první půle. Chmelíček odcentroval a Halaška se štěstím překonal Prepsla 0:1.

Na začátku druhého poločasu přidala Opava druhou branku. Chmelíček šel důrazně do souboje, využil zaváhání Švrčka s brankářem Prepslem a efektně dal hostům ještě větší klid. S domácím výběrem mohlo být ještě hůře. Halaška předběhl bránícího hráče, na šestnáctce hledal Vyskočila, ten ale balon napálil mimo branku.

Frýdek se dostal do hry v 68. minutě, kdy Opavu zmáčkl v jejím pokutovém území. Centrované míče ovšem brankář Novák dokázal vyrazit do bezpečí. V 78. minutě se dral do pokutového území mladý Biolek, Švrček si u brankové čáry na něj zkušeně počkal a vykopl míč na rohový kop. Poslední slovo si vzal Chmelíček, který našel před brankou Zapletala a ten po minutě pobytu na hřišti upravil na konečných 0:3.

„Hosté byli dnes lepší. K ničemu nás příliš nepustili, takže jejich vítězství je naprosto zasloužené. Všechny tři góly jsme dostali po našich hrubých chybách,“ hněval se domácí kouč Oldřich Machala. „Myslím si, že jsme s kvalitním soupeřem odehráli velice vydařené utkání. Dost nám pomohla šťastná druhá branka,“ radoval se z vítězství kouč Opavy Josef Mazura.

Fotbal Frýdek-Místek - Slezský FC Opava 0:3 (0:1)
Branky: 30. Halaška, 50. Chmelíček, 89. Zapletal. Rozhodčí: Chramcov – Pochylý, Kotík. ŽK: Cesnek. Diváci: 2140

Frýdek-Místek: Prepsl – M. Švrček, Hrdlička, Staněk, Grussmann – Cesnek (75. Mucha), Biolek, Literák, Kerbr – H. Prokeš (52. Chýlek), Soukup. Trenér: Oldřich Machala
Opava: Novák – Kolínek, R. Švrček, Cigánek, Čáp – Žmolík, Partyš, Knapp (46. Wirth), Vyskočil (89. Zapletal) – Chmelíček, Halaška (70. Korčian). Trenér: Josef Mazura