První poločas žádný velký fotbal nenabídl. Oba týmy nebyly schopny nic kloudného vymyslet a dostat se před soupeřovu bránu šlo považovat za sváteční úkaz. Jediným světlým výstřelkem byla 11. minuta. Petr Cigánek se dostal na půlce k míči, pořádný kus si ho potáhl a zhruba z dvaceti metrů vystřelil a brankář Štěpán se ohlédl je za sebe – 1:0.

Ten, kdo si myslel, že vstřelená branka domácí nakopne, se šeredně mýlil. Opavští nadále působili ospalým dojmem a hlavně všechno jim trvalo strašně dlouho. Kopali sice několik rohových kopů, ovšem gólmana Štěpána vážněji neohrozili. Dopředu se nehnal ani Spartak. Za zmínku stály jen pokusy, Číhala a Otruby. Gólman Novák mohl zůstat v klidu, ani jedna střela jeho branku přímo neohrozila.

Větší vzruch přinesla 39. minuta, v pádu se snažil zakončovat Halaška, jenomže ani on bránu netrefil. O pár okamžiků později hlavičkoval po standardce Čápa mimo Klesnil.

Ve druhém poločase se nejdříve bombou mimo Novákovu svatyni prezentoval Laciga. Opavská odpověď přišla z hlavy Klesnila, jenomže i on měl špatně seřízena mířidla. V 70. minutě zaútočili domácí jak jinak než po pravé straně. Partyš si narazil s Kolínkem, druhý jmenovaný odcentroval a hosté před Vyskočilem odvrátili na roh. Hned po jeho rozehrání pálil nad Cigánek.

Diváci ale rozhodně z předvedené hry svého týmu nadšeni být nemohli a z tribun se občas začal ozývat pískot. Sedm minut posílal před branku dobrý centr Kolínek, ale nikdo z jeho spoluhráčů nabídnout šanci nevyžil. V samotném závěru Spartak dokonce vyrovnal, ovšem gól nebyl pro faul na brankáře Nováka uznán.

„Nemáme dobrou sérii - nehrajeme špatně, ale nesbíráme body,“ řekl trenér Hulína Josef Pospíšil. „Máme smůlu, což bylo vidět i dnes, kdy jsme dostali gól po nepovedené střele. Opavě jsme byli téměř po celé utkání vyrovnaným soupeřem a prakticky jsme ji nepustili do žádné vyložené šance,“ dodal Pospíšil.

„Jak se říká, poslední krok bývá vždy nejtěžší, a to je i náš případ,“ poznamenal kouč Opavy Josef Mazura. „Dnes jsme si nevytvořili vážnější šanci, podařilo se nám ale dát gól, který byl nakonec tříbodový. Nevím z jakého důvodu, ale najednou se nedokážeme orientovat ve vápně, balony nám odskakují. O postup se ale hraje na body a ne na krásu,“ zdůraznil trenér Slezského FC Opava.

Slezský FC Opava – Spartak Hulín 1:0 (1:0)
Branka: 11. Cigánek. Rozhodčí: Šenkýř – Vostřejš, Fojtl. Žluté karty: Knapp – Otruba, Dvorník, Laciga

Opava: Novák – Kolínek, Cigánek, Formánek, Čáp – Partyš, Wirth, Knapp (59. Křeček), Vyskočil – Klesnil (78. Neubert), Halaška (68. Sedláček). Trenér: Josef Mazura
Hulín: Štěpán – Barcuch, Dvorník, Číhal (77. Pospíšil), Hloch – Mršťák, Laciga, Dvořáček, Ševela, Pacl – Otruba. Trenér: Josef Pospíšil