První gólový zápis byl poněkud pozoruhodný. Václav Šrek asi z hranice pětatřiceti metrů nakopl balon na nabíhajícího Juchelku. Došlo však k nedorozumění mezi brankářem Bednaříkem a jedním z obránců a míč nikým netečován skončil v síti.

Kuriózní branka padla i na druhé straně, když Hřivnáč zleva odcentroval do vápna, Martin Chlopčík špatně vyběhl a Šubert ho přehazoval na 1:1.

Zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky šel Komárov do vedení. Křižná přihrávka byla adresována Klementovi, který z halfvoleje zaznamenal druhý gól svého týmu. Zanedlouho se však činil Jan Šrek a začínalo se znova.

Ústřední postavou celého zápasu se stal rychlonohý útočník Brumovic Juchelka. „Dělal nám velké potíže. Nevěděli jsme si s ním rady,“ konstatoval trenér hostujícího celku Marek Feilhauer.

A právě Juchelka pět minut po hodině hry proniknul do šestnáctky a prostřelil Bednaříka. Záhy se pískala penalta za nedovolený zákrok v komárovském vápně. Marek Feilhauer se zamyslel nad prací hlavního rozhodčího. „Od začátku nechal volnější metr a hrál se tvrdší fotbal.

Pokutový kop byl určitě oprávněný, jenže chvíli předtím brumovický obránce v šestnáctce zezadu fauloval jednoho z našich. Zavánělo to docela nepěkným zraněním. Sudí ale nechal pokračovat,“ posuzoval.

Vraťme se ještě k domácí penaltě. Pro úplnost: proměnil ji František Chlopčík. Poslední branku svému výběru zařídil skvělý Juchelka a dotáhl Brumovice k důležitému vítězství.

„Spravedlivá výhra. Utkání jsme měli povětšinou ve své režii. Museli jsme zvítězit. Spadla z nás tíha zodpovědnosti a aspoň trochu jsme se odpoutali od úplného spodku tabulky. Zápasů do konce je ale ještě dost,“ podotkl kouč domácích Vratislav Šram.

„Pořádně jsme si tím zkomplikovali život. V dohledné době nás čekají Litultovice a také Velké Heraltice. V těchto zápasech musíme uhrát nějaké body. Pokud se to nepodaří, naše šance na záchranu se rozplyne,“ zakončil komárovský trenér.

Brumovice - Komárov 5:2 (1:1)
Branky: 23. V. Šrek, 54. J. Šrek, 65. a 79. Juchelka, 68. z pen. F. Chlopčík – 40. Šubert, 46. Klement

Brumovice: M. Chlopčík – Kubičík, V. Šrek, J. Varyš, F. Chlopčík – Porubek (75. Rypar), Šamaj, Schreier, J. Šrek – Bartoníček (85. Beil), Juchelka
Komárov: Bednařík – Kubesa, Novák, R. Tůma, Straka – Šubert, Srubek (72. Lindovský), Rádek, Hřivnáč – Klement, Měch (36. Mácha)

Petr Dušek