Do první půle lépe vstoupili Budišovští. Kirchner nachytal na švestkách jednoho z brumovických obránců, převzal míč a řítil se sám na branku – 1:0. O čtvrthodinku později však došlo na srážku domácích stoperů, čehož bleskurychle využil Juchelka a vyrovnal.

Budišov mohl jít v pohodě do vedení, ale dvakrát se chvěla jen branková konstrukce. Levák nejdříve trefil břevno a poté Kirchner tyč.

Druhá pětačtyřicetiminutovka pokračovala ve stejném duchu. Velké šance měli Kašpárek se Schildrem. První dobře vypálil z otočky a druhému chyběl půlkrok k tomu, aby umístil mezi tři tyče přihrávku Kirchnera.

I hosté se činili. Krása musel tahat nejlepší kousky ze svého repertoáru proti pokusům Juchelky a Jiřího Varyše. Zaváhal i hlavičkující Bartoníček. Rozhodující moment utkání se dostavil v devadesáté minutě. Kuric počíhal v šestnáctce a bylo hotovo.

„Zasloužili jsme si vyhrát. Brumovice nebyly špatné, ovšem gólovek jsme měli více my. Náš tým mohl vstřelit klidně tři nebo čtyři branky. I tak však kluky musím pochválit,“ komentoval vedoucí domácího mužstva Jaroslav Kostecki.

„Zápasu by více slušela remíza. Musím si ale postěžovat na rozhodčí, přestože to běžně nedělám. Jejich výkon byl velice slabý. Dopouštěli se chyb na obou stranách a utkání uškodili,“ dodal trenér hostů Vratislav Šram.

Budišov nad Budišovkou - Brumovice 2:1 (1:1)
Branky: 15. Kirchner, 90. Kuric – 30. Juchelka

Budišov nad Budišovkou: Krása – Dostál, Dvořák, Schlauch – Oleják – Levák, Hudeček (38. Mička), Fluss – Schilder (78. M. Modelský), Kašpárek (50. Kuric), Kirchner
Brumovice: Paluch – Štrohalm, Kubičík, J. Varyš, V. Šrek – Rypar, Dehner, Porubek, J. Šrek – Bartoníček, Juchelka

Petr Dušek