Komárov jasného favorita utkání poněkud překvapil a v prvním poločase se ujal vedení. Dlouhý nákop Pelce doputoval až ke Kunzovi, který jej podél gólmana zasunul do brány. Těsně před přestávkou postihla komárovský celek celkem nemilá věc. Straka se při jednom ze soubojů zranil a musel ze hřiště.

„Jde o našeho klíčového obránce. Bohužel šlo o dohrávku a spousta hráčů z důvodů dovolených apod. nebyla k dispozici. Na lavičce jsme neměli nikoho, takže se dohrávalo o deseti. V plném počtu jsme Oticím byli rovnocenným soupeřem,“ komentoval trenér Komárova Marek Feilhauer.

I hosté si hlavně díky Válečkovi vytvořili nějaké šance, ale jejich kanonýr ožil až v šestapadesáté minutě. Přetažený centr mu sklepl František Smuda a bylo vyrovnáno.

Otické mužstvo vzalo iniciativu hry do svých rukou. Dzieržovo nabídnutí proměnil Cupák. Definitivní pojistku zařídil Váleček. Kostera ho chytře uvolnil a hostující útočník si v zakončení počínal chladnokrevně.

„Začali jsme velice dobře. Až jsem se divil, že Oticím stačíme. O záchranu jsme se snažili na maximum, ale nepovedlo se,“ dodal Feilhauer. Jeho protějšek Radek Minarčík hodnotil utkání slovy: „První poločas náš celek odflákl, ovšem jinak šlo o povinné vítězství. Hrálo se v klidovém tempu a ukázala se síla celého výběru. I když nepodáváme stoprocentní výkon, jsme schopni zvítězit. Tím rozhodně nechci shazovat předvedenou hru soupeře.“

Komárov - Otice 1:3 (1:0)
Branky: 30. Kunz – 56. Váleček, 81. Cupák, 90. Váleček

Komárov: Pelc – Sedlák, Rádek, R. Tůma, Straka – Weber, J. Novák, Srubek, Šubert – Kunz, Erban
Otice: Kořistka – M. Byrtus, J. Byrtus, Poledník, Dušek – Dzierža, Hopp (69. Gorčica), Draisaitl (46. Kostera), Cupák – Váleček, Lindovský (46. F. Smuda)

Petr Dušek