Zápas se mohl vyvíjet úplně jinak, kdyby Droppa v patnácté minutě využil samostatný nájezd na gólmana Šupolu. „Věděli jsme, že Kylešovice mají silný útok a zálohu. Jisté problémy mohly nastat v jejich obraně. Vsadili jsme na brejky. Pokud by Droppa proměnil, bylo by to jiné,“ mínil trenér hněvošického týmu David Křempek.

Gólový okamžik přišel na řadu až o pět minut později. Čavera vypálil z hranice dvaceti metrů, Černín vyrazil, Rončka následně dával pod sebe Tomanovi, který posouval do odkryté brány. Po půlhodině hry však bylo vyrovnáno. Hosté využili kylešovického zaváhání uprostřed hřiště a rychlý kontr úspěšně zakončil Droppa.

Těsně před přestávkou se skóre měnilo znovu. Toman z přímáku rozehrál balon doprava na Mužíka, jenž nekompromisně zavěsil. Nápor domácího výběru pokračoval hned zkraje druhé půle. Na pravé straně si narazil Jelenek s Mužíkem a prvně jmenovaný zvyšoval na rozdíl dvou branek.

Náskok Kylešovic mohl být vyšší. Poštulka dle posouzení rozhodčího fauloval pronikajícího Tomana a kopala se penalta. Proviněný navíc neudržel jazyk za zuby a pustil se do kritiky. Hlavní arbitr proto tahal z kapsy červený kartonek. Toman ovšem pokutový kop neproměnil.

Definitivní rozuzlení tohoto sobotního příběhu se dostavilo přesně v době, kdy do zahájení nastavení chybělo jedenáct minut. Jelenek nabil Mužíkovi, který z hranice vápna nezaváhal. Zanedlouho se ve své šestnáctce dopustila faulu na Gargoše i kylešovická obrana, jenže ani Miroslav Buchta z penaltového puntíku neposlal míč do sítě.

Velkou šanci měl na kopačkách i Hlaváč, ale místo nahrávky nebo střely se ukličkoval, takže nakonec zůstalo u výsledku 4:1.

„Byli jsme překvapivě lepším týmem. Myslel jsem, že nás Hněvošice potrápí daleko více. Třetí branka nás uklidnila a už to bylo v pohodě,“ hodnotil kouč Kylešovic Jaroslav Narovec.

„Nedávno jsme se v dohrávce představili na umělé trávě v Těškovicích, kde se našemu celku postavily do cesty Kyjovice. Měl jsem za to, že to před sobotním utkáním bude výhoda. Nestalo se tak. Mimo to máme momentálně ze hry řadu klíčových hráčů. Konečného, Durdu, v tomto zápase se navíc zranil Kotzián,“ dodal David Křempek.

Kylešovice - Hněvošice 4:1 (2:1)
Branky: 20. Toman, 40. a 79. Mužík, 48. Jelenek – 32. Droppa

Kylešovice: Šupola – Hlaváč, Führich, Utěšený, Škrobánek – Mužík, M. Anděl (65. D. Kuzník, 80. Žídek), Čavera, Rončka (70. P. Anděl) – Jelenek, Toman
Hněvošice: Jiří Černín – Poštulka (60. ČK), René Buchta, P. Ševior, Kotzián (12. Radek Buchta) – Vitásek (46. M. Buchta), Dominik, M. Stříbný (76. P. Stříbný), R. Ševior – Droppa, Gargoš

Petr Dušek