Umělka je přece jen odolnější povrch a co víc, výkop tohoto duelu byl kvůli hokejbalovému zápasu první ligy, hranému na sousedním hřišti, odsunut na 16.00. Navíc bylo použito umělé osvětlení. To nejspíš více přálo domácím, jelikož již ve druhé minutě si srazil míč do vlastní sítě Matura.

O deset minut později se za sražení Mahra pískala penalta, s níž si poradil Jelenek. Stejný hráč promluvil do průběžného stavu i krátce po čtvrthodině hry. Mahr jej pěknou uličkou poslal do úniku a Jelenek podél Krayzla dával na 3:0.

Hostům se ještě do poločasu podařilo snížit. Pohlednou kombinaci totiž zakončil Lukáš Richter. Ve druhé půli nařídil hlavní rozhodčí další pokutový kop. Tentokrát proti Kylešovicím za faul na Vavrečku. S exekucí si věděl rady Pohl a Kyjovice byly ve hře.

Pak však sudí roztočil mariáš s červenými kartami. Poprvé pokynul směrem ke sprše Pohlovi. Netrvalo dlouho a za nesportovní chování musel opustit hrací plochu i Matura.

Názory obou stran na tyto záležitosti se však značně lišily. Domácí kouč Ivo Heiser uvedl: „Jasná červená hlavně v prvním případě. Michal Anděl musel po tomto zákroku ihned vystřídat. Kyjovice hrály celkově velmi tvrdě. Rozhodčí měl rozdávat žluté už v prvním poločase.“

Vedoucí kyjovického mužstva Radim Kudela s rozhodnutím sudího nesouhlasil: „Co se tyče Pohla, bylo to na žlutou. Faul to byl, ale ne rovnou za červenou. I druhé vyloučení nemělo být.“

Kylešovice v závěru zápasu zabraly a góly Přibyly a Mužíka zvýšily na konečných 5:2.

„Byli jsme lepším týmem. Vítězství je zasloužené. Hosté se dostávali spíš k ojedinělým brejkům,“ prozradil Heiser. „Soupeř dokázal, že v horních patrech tabulky není náhodou. Nicméně vše zkazil rozhodčí, který sice určitě nepískal tendenčně, ale prostě a jednoduše na to neměl. Kazil na obě strany,“ doplnil Radim Kudela.

Kylešovice - Kyjovice 5:2 (2:1)
Branky: 2. vl. Matura, 12. z pen. a 16. Jelenek, 90. Přibyla, 90+2. Mužík – 35. L. Richter, 70. z pen. Pohl.

Kylešovice: Moravec – Žídek, Fruncek, Führich, Škrobánek – Přibyla, M. Anděl (78. Škobrtal), Kuzník, Mužík – Mahr (85. P. Anděl), Jelenek (90. Nagy)
Kyjovice: L. Krayzel – Matura, D. Richter, O. Bláha – Vavrečka – M. Bláha, Mach, Pohl, Žurek – Imrich, L. Richter

Petr Dušek