Všechno odstartovala už třetí minuta. Korbel se řítil sám na gólmana a skóroval. Postava litultovického útočníka je ale co se týče prvního poločasu poněkud kontroverzní.

„Šestkrát postupoval sám, avšak proměnil jen jeden pokus,“ kroutil hlavou kouč domácích Tomáš Leifert.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky vylítli jako čert z krabičky hosté. „Martin Staníček byl ve vápně Litultovic evidentně faulován. Píšťalka hlavního sudího však zůstala němá,“ zlobil se asistent trenéra Malých Hoštic Stanislav Fiala.

Kurzicovi se podařilo v páté minutě druhého poločasu vyrovnat. Naskočil si na centr z rohu a bylo hotovo. Netrvalo dlouho, hoštický celek zahrál špatně ofsajd systém a Korbel v dalším samostatném úniku nezaváhal.

I podruhé však našli hosté odpověď. Thiemel vysunul středem Malohlavu, který trefil tyč. Na odražený míč si počkal Staníček a vyrovnal. Pět minut před koncem viděl v pokutovém území Hoštic rozhodčí nedovolený zákrok na Šumberu. Úspěšným exekutorem penalty se stal Honig.

Malé Hoštice se ovšem znovu vytasily s oponenturou. „Tento pokutový kop si rozhodčí vymyslel. Kania si ve výskoku na prsou zpracoval balon, hráč před ním zařval a on to odpískal. Vymyšlená penalta,“ dodal Fiala.

Jeho týmu se nakonec přece jen povedlo srovnat. Thiemel si narazil s Wiltchem, načež prvně jmenovaný přihrával napříč celou šestnáctkou na zadní tyč, kde dával do prázdné opět Kurzica.

„Pro nás to byl vyhraný zápas. Hrál se dobrý fotbal. V posledních zápasech se nemůžeme moc spolehnout na obranu. V Hněvošicích jsme inkasovali čtyři góly. Teď tři,“ soudil Leifert. „Svým předvedeným výkonem si náš celek nezasloužil vyhrát,“ uzavíral Stanislav Fiala.

Litultovice - Malé Hoštice 3:3 (1:0)
Branky: 3. a 54. Korbel, 85. z pen. Honig – 50. a 90. Kurzica, 73. Staníček

Litultovice: Steiner – Nádeníček, Bělaška, Borč, Doležel – Vaculík (80. Tyburec), Drápal (75. Raschka), Šumbera, L. Leifert (50. A. Haas) – Korbel, Honig
Malé Hoštice: Ballok – Kania, Kurzica, Kříž, Unruh (46. Bartošek) – Mlýnek, Šafarčík, Thiemel, Chřibek – Malohlava (75. Wiltch), Staníček

Petr Dušek