Zápas začal pěkně svižně. Už v páté minutě utekl Martínek, obešel i gólmana a dával do prázdné. O dvacet minut později nabil Šustek a z šestnácti metrů zdvojnásobil žimrovické vedení.

Bělé se však podařilo zkorigovat zásluhou Jäggera. Jeho spoluhráč Bartusek záhy trefil tyč. Poslední slovo úvodního dějství však patřilo domácím. Martínkovi se podařilo usměrnit Meleckého centr přímo do sítě a zanedlouho mohl začít druhý poločas.

Tam byl hned v padesáté minutě vyloučen Martin Hiltavský. „Nikdo neví, za co ji Martin dostal. To, co předváděl hlavní sudí, bylo neuvěřitelné. Jejich první tři branky byly jasné. Čtvrtá padla z ofsajdu a páté předcházel faul na půlící čáře. Rozhodčí tento zápas hrubě ovlivnil,“ předeslal trenér hostí Břetislav Ballarin.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky vyšel domácím. Na rozdíl tří branek zvyšoval Melecký. Poté napálil míč z hranice dvanácti metrů znovu Martínek, který zároveň zkompletoval hattrick. Bělá vzápětí snížila z penalty.

„Z pozice hostujícího trenéra musím uznat, že tento pokutový kop byl vymyšlený. I domácí se výrokům rozhodčího smáli,“ pokračoval kormidelník hostů. Gvoždík minutu po penaltě dokonce upravil na 5:3. Chvíli na to zaváhal na pětce Jägger, a tak Žimrovice zasadily smrtící ránu.

Domácí vítězství patentoval svým čtvrtým gólem v zápase Martínek. Nic na tom nezměnila ani korekce z kopačky Jäggera.

„Mohlo to být jasnější utkání. Za stavu 5:1 jsme nemuseli připustit takové drama. V závěru to bylo zbytečně vypjaté,“ usuzoval jednatel a jeden z brankářů domácích Radek Kříž.

„Kromě toho, že pod tímto zápasem se negativně podepsali rozhodčí, jsme nepodali vůbec špatný výkon. Kluci se v deseti lidech semkli. Několik minut před koncem spálili tutovky Aleš Hiltavský a Boček. Klidně to mohlo být 6:6,“ uzavřel Břetislav Ballarin.

Žimrovice - Bělá 6:4 (3:1)
Branky: 5., 40., 60. a 76. Martínek, 25. Šustek, 55. Melecký – 36. a 80. Jägger, 68. z pen. Vaňura, 69. Gvoždík

Žimrovice: Tomčík – Heider (87. Hertel), Péter, Vícha, Gajdoš – Hendrych (46. Martínák), Šustek, K. Škrobánek, Melecký – Martínek, P. Škrobánek
Bělá: Badaj – David (46. Gvoždík), A. Hiltavský, Boček, M. Krištof (39. Wippler) – P. Horný, M. Hiltavský (50. ČK), Papšík, Jägger – Vyhlas (63. Vaňura), Bartusek

Petr Dušek