Ohodnoťte výkon SFC Opava v zápase s Třincem. >>>
(známkujte jako ve škole)

První poločas z hlediska Opavy byl v režii Tomáše Mrázka. Je to tak, pětadvacetiletý útočník Slezského FC byl k nezastavení. Od prvních minut hýřil aktivitou, byl nabuzený a hlavně dával góly. První slovo měl sice Třinec, když Matouškova rána zatřásla břevnem, vzápětí ale přišla domácí odpověď.

Po pěkné akci, kdy míč poslal přesně Čáp na Radzinevičiuse a ten na volného Mrázka zachraňovala brankáře Bruka tyč. O osm minut později opavské tribuny explodovaly nadšením. Mrázek dostal dobrou přihrávku od svého parťáka z útoku Radzinevičiuse a střelou o tyčku otevřel skóre. Hned na to se Mrázek řítil zcela osamocený na třineckého brankáře, ale netrefil branku.

V 19. minutě udeřilo na druhé straně. Sudí Matějek nejdříve přehlédl ruku Peška, balón se dostal lehce přes Sedláčka k Pospíšilovi a ten vyrovnal. Radost Třince ovšem měla jepičí život. Riška přesným pasem dal míč Mrázkovi, ten se zbavil protihráče a střelou k tyči získal Opavským zpět vedení. Za další čtyři minuty se řítil ze strany Mrázek sám na Bruka, ten skokem k tyči jeho dělovku vyrazil na roh.

Třinec se před opavskou branku příliš nedostával, ovšem když se tak stalo, bylo zle. A když ve 36. minutě vypálil Szmek, Blaha stačil ještě balon vyrazit, jenomže na jeho druhý pokus už nestačil – 2:2. Do konce prvního prvenství ještě stála za řeč střela Sedláčka z trestného kopu, ta ale skórem nepohnula.

Ve druhém poločase jakoby střelcům zvlhnul prach. Třinec se snažil zahrozit po nacvičeném signálu, když standardní situaci zahrával Maroši, míč ale v pohodě zkrotil v náruči gólman Blaha. V 74. minutě málem udeřili domácí. Cigánek našel hlavu Radzinevičiuse a brankář Bruk měl plné ruce práce, a s obtížemi vytáhl míč na roh.

Druhý poločas byl celkově slabší. Nicméně v poslední minutě svitla domácím postupová naděje. Hupka fauloval ve vápně Halašku a sudí Matějek nařídil oprávněně penaltu. K míči se postavil Křeček, bohužel napálil balon do tyče. Úterní drama tak musely rozhodnout penalty a ty zvedaly diváky ze sedaček.

První série byly oboustranně úspěšné. Za hosty pálil do středu branky Pospíšil – 0:1, za Opavu dorovnával s přehledem Čáp. Ovšem ve druhé sérii vychytal Blaha Matouška. Opavská radost ale trvala jen pár vteřin, Formánek totiž také neuspěl. Třinec vyslal Marošiho, ten ztroskotal na Blahovi. To Cigánek si nejdříve nechal vyměnit balon a pak dělovkou pod břevno rozjásal tribuny.

Na Nekudovo vyrovnání odpověděl Wirth, ale Ceplák hned na to Blahu nepokořil a Slezský FC mohl slavit postup do třetího kola, ve kterém narazí na vítěze duelu HFK Olomouc – Karviná.

„Podali jsme kvalitní výkon, stejně ale tak soupeř. Zápas, hlavně první poločas se hrál ve velkém tempu, penalty, to už je loterie,“ hodnotil utkání trenér Třince Lubomír Luhový. „V první poločas nabídl nadstandardní podívanou, plnou sprinterských soubojů. Druhá půle už byla o taktizování. Já jsem rád, že se nám podařilo postoupit,“ ohlédl se za zápasem domácí stratég Josef Mazura.

Slezský FC Opava – Třinec 2:2 (2:2), penalty 3:2
Branky: 14. Mrázek, 22. Mrázek – 19. Pospíšil, 36. Szmek. Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Slavík. Žluté karty: Vyskočil, Formánek. Diváci: 953. Úspěšní exekutoři pokutových kopů: Čáp, Cigánek, Wirth – Pospíšil, Nekuda

Opava: Blaha – Riška, Cigánek, Formánek, Čáp – Sedláček (64. Schaffartzik), Kreček, Wirth, Vyskočil – Mrázek (75. Halaška), Radzinevičius (81. Neubert). Trenér Josef Mazura
Třinec: Bruk – Lisický, Kuděla, Hupka, Matoušek – Pešek (55. Joukl), Maroši, Pospíšil, Ceplák – Szmek, Surynek (80. Nekuda). Trenér Lubomír Luhový