Opavskému stadionu momentálně chybí vyhřívaný trávník a to je hlavní důvod, proč Slezský FC musel hledat azyl jinde.

„Ve čtvrtek končí výběrové řízení jak na vyhřívaný trávník, tak LED-obrazovku,“ řekl včera odpoledne náměstek primátora města Opavy Martin Víteček. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by se v Opavě hrát v září.

Z toho vyplývá, že Slezany mohou v Brně čekat až čtyři zápasy.

„Vše se bude odvíjet od losu. Mohou to být dva, ale také i čtyři zápasy,“ podotkl technický ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

Definitiva ohledně toho, že Opava bude hrát v brněnském exilu, padla v úterý.

Stadion v Brně na Srbské.
Je to definitivní, Opava bude hrát domácí zápasy v Brně

„Smlouva byla uzavřená na podzimní část. Opava bude městu Brno kompenzovat náklady vzniklé i se zajištěním městské policie nad utkáními, která jsou rozdělena do tří kategorií podle rizikovosti a tomu odpovídajícím nasazením policistů,“ prozradil náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Nájem na zápas pro Opavu činí 250 000 korun bez DPH, plus částka za nasazení policie.

„Částka pro nasazení policie v nerizikovém zápase je 60 tisíc korun, za rizikový v kategorii B je 130 tisíc a za zápas v kategorii C je 400 tisíc korun,“ doplnil Hladík.

Lumír Sedláček, „sešívka“ se srdcem Opavana.
Lumír Sedláček, „sešívka“ se srdcem opaváka, dnes slaví čtyřicátiny

Ligový nováček tak vstupuje do sezony s hendikepem.

„Historicky je dáno, že kluby, které nehrály nějaký čas na domácím trávníku, nedopadly výsledkově dobře. Osobně to jako komplikaci neberu. Zvládneme to, “ poznamenal trenér SFC Roman Skuhravý.

„Jsem ale rád, že můžeme někde hrát. Je mi líto fanoušků, věřím, že euforie, která v Opavě panuje, jim dá impulz k tomu, aby nás jeli do Brna podpořit,“ je optimistou opavský kouč.

„Není to ideální, dálka do Brna řadu lidí odradí. Jsem si jistý, že v Olomouci, bychom opanovali celou tribunu jako při poháru. Přeji si, abychom úvod sezony neodnesli výsledkově,“ okomentoval situaci šéf opavských fanoušků Tomáš Hrubý.

Lumír Sedláček, „sešívka“ se srdcem Opavana.
Lumír Sedláček, „sešívka“ se srdcem opaváka, dnes slaví čtyřicátiny
 Filip Twardzik
Řezníček, Twardzik a Juřena mají namířeno do Opavy