Otevřít skóre mohl po nádherné akci na jeden dotek Jurečka, ovšem před brankářem Skalice těsně nedosáhl na balon. Pak po centru Zapalače hlavičkoval Puškáč z dobré pozice nad branku.

Slezský FC místy dominoval, ale gól zkrátka nedal. Blízko byl na startu druhé půle střídající Smola, ale jeho technické střele na zadní tyč chyběly centimetry. Po hodině hry ovšem dvakrát za sebou udeřila Skalica. 

Nejprve po nedůrazu Opavských domácí orazítkovali břevno a Haša hlavou dorazil míč do branky. Na opačné straně byl zablokován pokus Puškáče a následně Dolný přesně umístěnou střelou k levé tyči upravil na konečných 2:0 pro Skalici.

„Někdy se stane i to, že lepší mužstvo prohraje. První půli chyběla akorát branka. Musíme přihlédnout i k tomu, na jakém hřišti se hrálo. Nechci, aby to byla výmluva, ale před zápasem jsem se rozmýšlel, zda nepojedeme domů. To byla trochu komplikace, ale přesto jsme hráli, co jsme chtěli,” řekl opavský trenér Roman Skuhravý.

„Nebyli jsme tolik přímočaří směrem dopředu, a pak to tak někdy bývá, že soupeř ze dvou standartních situací potrestá. Pak už to bylo těžké. Pro mě je to před sezonou ideální výsledek. Nebudeme si myslet, že všechno umíme,” doplnil kouč Slezského FC.

MFK Skalica – Slezský FC Opava 2:0 (0:0)
Branky: 63. Haša, 66. Dolný.

Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina (73. Schaffartzik) – Zavadil (46. Smola), Schaffartzik (46. Jursa) – Kayamba, Kuzmanović, Zapalač (46. Řezníček) – Jurečka, Puškáč. Trenér: Roman Skuhravý

V Chorvatsku se fotbal promítá na stovkách náměstí. Na snímku atmosféra na Makarské riviéře.
Fotbalová horečka vrcholí. Chorvati věří ve své „Nagano“
stadion SFC Opava
Zájem o realizaci vyhřívaného trávníku má jedna firma
Tomáš Čelůstka - Ilustrační foto.
Tomáš Čelůstka natrvalo do Pardubic