„Právě kvůli jeho absenci náš stadion momentálně nesplňuje licenční řízení. Věříme, že začátkem září bude hrací plocha připravena a budeme moci odehrát domácí zápasy v Opavě,“ připomněl technický ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan největší problém, který nováčka první ligy momentálně sužuje.

SFC Opava muselo dle platných fotbalových řádů oslovit všechny fotbalové kluby, resp. majitele stadionů na Moravě a ve Slezsku, které splňují prvoligové kritéria.

Roman Skuhravý - Ilustrační foto
Roman Skuhravý: Fotbal mi několikrát nakopal. Druhý den může být vše jinak

„Jednali jsme přesně podle platných regulí. Museli jsme oslovit doopravdy všechny kluby. Nyní čekáme na písemná stanoviska jednotlivých klubů. Zároveň primátor města Opavy Radim Křupala, písemně oslovil jak primátory, tak starosty měst, ve kterých tyto kluby hrají. Chtěl bych mu za tuto pomoc ještě jednou poděkovat,“ ocenil postoj opavské radnice Rovňan.

Došlo tak ke kuriózní situaci, že SFC Opava musela oslovit také Ostravu, kde na Městském stadionu hraje domácí zápasy Baník. Mimo to se jedná o možnosti sehrát úvod prvoligové sezony v Olomouci, Karviné, Znojmu, Uherském Hradišti nebo Brnu.

Jakub Pešek
Opava své hvězdy pouštět nechce, loví Peška

„Varianta s Olomoucí padla proto, že Sigma bude hrát Evropskou ligu. Karviná se zapůjčením stadionu souhlasila, ale nakonec k dohodě dojít nemohlo, protože stadion byl vybudován z dotací EU a pronajímat se nemůže. Ostrava nám podle očekávání nebyla doporučena kvůli bezpečnostnímu riziku,“ řekl Rovňan s tím, že nejreálněji momentálně vypadá to, že Opava odehraje zápasy na jihu Moravy.

„Pomoc nám přislíbili v Brně a ve Znojmě,“ řekl Rovňan, který se vyjádřil i k aktuální rekonstrukci trávníku v Městských sadech.

Znojemský fotbalový stadion

Brněnský fotbalový stadion

„Aktuálně probíhá výběrové řízení na realizátora vyhřívání. Pokud vše půjde podle plánu, 7. září by mělo být hřiště k dispozici. Kromě trávníku se musí vybudovat ještě kotelna a upravit prostory V.I.P. a tiskového střediska,“ dodal Jaroslav Rovňan.

SFC Opava
OBRAZEM: Fotbalisté spolu s fanoušky Slezského FC oslavili postup do ligy
Oslava SFC Opava
Opava sestřelila Frýdek a vyhrála druhou ligu