„Kádr dozná změn, chce to tým okysličit,“ říká trenér Antonín Plánovský. „Je pravdou, že trojice Zdeněk Pavel, Pavel Selingr a Vladimír Holík nebude u nás pokračovat,“ doplnil.

Během přípravného období se do přípravných zápasů zapojilo hned několik nováčků. „Pracujeme na omlazení týmu. Chceme těžit z dobré spolupráce s Vítkovicemi,“ pokračuje Antonín Plánovský, který jako manažer pamatuje v Opavě ještě extraligu.

Sportovní hry tělesně postižených v Hrabyni.
Handicapovaní v Hrabyni předvedli sportovní výkony

Mezi nováčky jsou hokejisté Poruby Petr Seidler, Rostislav Vaněk a Marek Sedlář. Kouč také počítá s Jiřím Šindelářem a Petrem Grygarem, kteří za Opavu hráli už i v minulé sezoně, stejně tak s brankářem Michalem Waneckim. „O všechny máme zájem, věřím, že s jejich mateřskými kluby se domluvíme,“ je optimistou šéf opavské lavičky.

S týmem se dále připravují Jakub Maxner, Ondřej Hartmann a Petr Šendera. „Na střídavý start budeme mít ještě vyřízeného mladého gólmana Šimečka z Havířova,“ prozradil Antonín Plánovský.

Vrásky na čele mu ale dělá zdravotní stav Josefa Tichého. „Dostal otravu krve do nohy, bere antibiotika a vypadá to na měsíční pauzu,“ povzdechl si kouč. Zdravotní problémy má i gólman Wanecki. „Řešíme ještě Patrika Moslera, o kterého má zájem Šumperk, my ale chceme, aby pokračoval u nás,“ zakončil Antonín Plánovský.

Hokejisté opavského Slezanu dvakrát uspěli v přípravě. Naposledy porazili polský Janów.
Slezan v přípravě, Chalupa bekem