Také díky jeho vydatnému příspěvku zvítězili opavští fotbalisté v Ústí nad Labem hokejovým výsledkem 5:2.

„Nebylo to jednoduché. Byl to těžký zápas, ale věřil jsem, že to zvládneme, protože máme dobrý tým. Musíme být připraveni na to, že každé utkání bude takhle těžké,“ uvědomuje si Joel Kayamba.

Slezané začali výborně. Po čtyřech minutách otevřel skóre Kuzmanovič a krátce nato si centr Kayamby srazil do vlastní sítě Zeman. „Hledal jsem Smoliče (Tomáše Smolu pozn. red.), ale netrefil to. Nevadí. Dali jsme dva rychlé góly a byli v pohodě. Vést 2:0 je jistota. Bylo po zápase,“ přiznává.

FK Ústí nad Labem – Slezský FC Opava 2:5
II. LIGA: Ústí nad Labem - Opava 2:5

Pak ale Opavští přestali hrát a Ústí se dostalo do hry. První půli ještě Slezský FC přečkal bez úhony, ale hned na startu druhého poločasu snížil Miskovič a bylo zle. „Byli jsme trochu nervózní, ale já jsem stále věřil, že to zvládneme,“ tvrdí rodák z Demokratické republiky Kongo.

Opavu uklidnil parádním gólem Kuzmanovič a chvíli nato Kayamba podél lajny upaloval směrem k bráně Army, když ho tvrdě sundal Leibl. „Trefil mě do kolena. Bylo to na červenou, protože byl posledním hráčem,“ má jasno Kayamba.

Ten se pak blýskl nadýchaným centrem, po kterém skóroval Stříž, a pátým gólem do sítě Ústí. „Jsem rád, že mám formu. Musím zůstat zdravý, to je hlavní. Potřebuju pořád makat. Věřím, že budu lepší a lepší,“ hlásí rychlonohý borec.

Opavští basketbalisté začali přípravu.
Opavští basketbalisté začali přípravu v okleštěném složení

Slezskému FC to střílí. Doma Vítkovicím nasypal šest branek, na půdě Army jich nastřílel pět. „Nečekali jsme, že tady dáme pět gólů. Je to možná i štěstím, ale byl to dobrý zápas,“ dodává.

Drzý křídelník s výborným driblinkem si od opavských příznivců vysloužil přezdívku Mireček podle kultovní postavy z filmových „Básníků“. „Kluci v kabině mi už říkali, kdo to byl. Je to sranda, a tak to beru,“ směje se pětadvacetiletý fotbalista. Za sebou má i premiéru na domácím stadionu v Městských sadech a atmosféru si pochvaloval. „Bylo to super. Naši fanoušci jsou pro mě motivací. Mám před nimi velkou chuť. Nemůžu být unavený, protože oni furt fandí. Je to fakt dobré,“ culí se.

Slezský FC může hodnotit vstup do sezony pozitivně. Vždyť se po třech kolech usadil v čele Fortuna národní ligy. „Jsme spokojeni, musíme jít takhle dál. Snad to vydrží,“ přeje si Kayamba.

Malé Hoštice - Chomýž 3:3
Souhrn fotbalového víkendu