Hostující celek měl skutečně během úvodního dějství více ze hry. Naskytla se jedna nebezpečná hlavička, a dokonce gól. Když běžela 22. minuta zápasu, chyboval domácí stoper špatným odkopem. Posléze se snažil své zaváhání napravit a skočil do střely vítkovského Rypara. Jeho počin však vedl k nešťastné teči, po níž míč putoval za záda bezmocného Kořistky.

Druhá půle už zastihla Otice v lepším rozpoložení, přestože… „Musím přiznat, že chvíli po návratu z kabin jsme se ještě hledali,“ dodal otický kormidelník.

A doopravdy. Krátce před hodinou hry vyrobila hrubku defenziva Vítkova, k balonu se dostal Hynek Luzar, jenž vypálil. Jeden z hostí tečoval a Škrobánek nikým neohrožován dorážel několik centimetrů před brankovou čárou – 1:1.

Po vyrovnání za to domácí pořádně vzali a výsledkem byla jejich druhá a zároveň rozhodují branka. V 65. minutě Otice obléhaly hostující šestnáctku, jeden z pokusů sice ještě stačili vítkovští obránci odvrátit do bezpečí, ale na chytrou Reznerovu střelu z úhlu už byla družina Josefa Jakubce krátká.

„Gólman nejspíš čekal centr,“ odhadoval trenér Luzar. Těsně před startem nastavení se ještě hnal sám na brankáře Rezner, ale v zakončení tentokrát neuspěl, a tak Otice vyhrály 2:1.

„Jednalo se o zápas dvou rozdílných poločasů. Jsme rádi, že se po podzimu držíme v těsném kontaktu za špičkou ligy. Na jaře je pro nás situace, co se týče postupu, otevřená,“ doplnil Marek Luzar. „O body jsme se připravili sami po našich chybách a neproměněných šancích,“ popsal kouč Vítkova Josef Jakubec.

Otice - Vítkov 2:1 (0:0)
Branky: 55. Škrobánek, 65. Rezner – 22. Rypar
Sestava Otic: Kořistka – Veleba, Potíž, J. Byrtus, M. Byrtus – Lindovský (60. Cupák), Škrobánek (74. Pospíšil), H. Luzar, Dzierža – Valeček, Rezner (86. Vitásek)
Sestava Vítkova: Snášel – Faldýn, J. Pavlíček, Špok, Ambrož – Byrtus (80. Hanuš), Malaník, Schober, Špok – Rypar (80. Drimaj), Kuča (75. L. Pavlíček)

(dus, rob)

Tabulka Okresního přeboru po podzimní části.