„Na začátku zápasu nám dělalo trochu problém srovnat se s agresivitou soupeře,“ vracel se k utkání opavský asistent Jakub Swiech. „Podařilo se nám ale dostat do vedení, kdy jsme se prosadili ze standardní situace. Baník poté využil naši chyby v rozehrávce a hezkou akcí do otevřené obrany vyrovnal,“ pokračoval mladý trenér. Do kabin přece jen šli Opavští s jednogólovým náskokem. „Tato branka nás nakopla, vlila nám krev do žil,“ pochvaloval si Jakub Swiech.

Chlebičov - Jistebník 2:1
Chlebičov otočil zápas s Jistebníkem, dvakrát se trefil Černohorský

Po přestávce hrozila Opava z rychlých brejků. „Baník se ale dokázal kontaktním gólem vrátit do hry. Nakonec jsme ale byli šťastnějším týmem my. Věřím, že tyto tři body nám zvednou sebevědomí. Chceme se dostat na vítěznou vlnu,“ zakončil asistent Josefa Dvorníka.

Slezský FC Opava U19 – FC Baník Ostrava U18 4:3 (2:1)
Branky: 13. a 79. Kovárník, 45. a 64. Krömer – 27. a 70. Emmanuel Lucky Gyang, 84. Lacina. Rozhodčí: Broskevič – Habermann, Thiemel. ŽK: Cileček, Bureš, Vladař – Kedroň. Diváci: 100.
Opava: Thimel – Wehovský, Pejša, Věntus, Cileček – Bureš (57. Ligač), Kokeš, Šrek, Kovárník (88. Buchta) – Krömer (78. Endrych), Blatný (57. Vladař). Trenér: Josef Dvorník.