Slezský FC Opava – Bohemians Střížkov 0:1 (0:0)

První poločas druholigového šlágru nabídl divákům hlavně ofenzivní manévry ze strany domácího výběru. Již ve 3. minutě nebezpečně vypálil Wirth, ale mířil vedle. Vzápětí se před Nováka dostali i hosté a jak se nakonec ukázalo byla Macháčkova střela jedinou vážnější ze strany Pražanů v prvním poločase.

Slezané se snažili, zejména Libor Kozák hýřil elánem. Po jeho přihrávce opět nebezpečně vystřelil Wirth. V 17. minutě se opavský kanonýr ocitl ve své první velké šanci. Zapletal se na lajně elegantně zbavil protihráče, odcentroval na zcela volného Kozáka, ten si ale dlouho míč chystal ke střele až mu ho zadáci Bohemky vypíchli na rohový kop. Opavský tlak v těchto okamžicích sílil, po sérii odražených balonů pálil vedle Pejša. Fotbalisté Střížkova se do předu příliš nehnali a vesměs se jen bránili. Ustáli šanci Bartesky a závěru poločasu je podržel gólman Winter, který chytil samostatný únik Kozáka.

Ve druhém poločase se opět Opavští tlačili do předu ale v 52. minutě stadion utichl. Grznár odcentroval a Turtenwald hlavou poslal do té doby hodně pasivní Pražany do vedení. Domácí se nadále snažili o ofenzivu ale čím dal hustější déšť a také nervozita jim komplikovala život. Po několik závarech před Wintrem vypálil na druhé straně Zoubek a Novák měl plné ruce práce.

V 77. minutě zahrávali domácí trestný kop, Barteskovu tečovanou ránu ale vyrazil Winter s vypětím sil nad branku. Tlak domácích opět začal nabývat na obrátkách. Janoviak, Kiša a po něm Víšek míč do branky neuklidili. V 86. minutě přišla největší šanci domácích, kdy zahrál Turtenwald rukou a kopala se penalta. Půda poslal míč k tyči, ovšem skvěle chytající Winter míč vyrazil přes tyč na rohový kop a Bohemka si z Opavy odvezla tři body.

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Z hlediska výsledku musíme být spokojeni. Dnes jsme měli ale obrovské štěstí. Opava měla nespočet šancí ale na její neproměňovaní umřeli,“ řekl hostující trenér Luboš Urban. Domácí kouč Neček byl zklamaný. „Náš výkon nebyl špatný. Neumíme ale dát gól, a proto nemůžeme vyhrát. Musíme zapracovat na tom, ať se ze střelecké mizérie dostaneme,“ poznamenal Jiří Neček.

Branka: 52. Turtenwald. Rozhodčí: Franěk – Wilczek, Štěrba. Žluté karty: Grznár. Diváků: 3 013.

Opava: Novák – Uvíra, Pejša, Mezlík, Víšek – Zapletal, Robin Wirth (77. Janoviak), Barteska, Kiša – Halaška (66. Půda), Kozák.

Bohemians: Winter – Macháček, Turtenwald, Liantsevich, Grznár – Fenyk, Zoubek (88. Jandzik), Kwane, Galbavý (83. Birhanzel) – Brzezina, Ibe (90. Majer).