Ten, kdo čekal drtivý nápor Opavy, musel být zklamán. Nečkovi „profesoři“ se hlavně v prvním poločase dost trápili. Ve 3. minutě kopali Háječtí rohový kop a před Novákem bylo horko.

Slezský FC dal o sobě poprvé vědět po čtvrthodině hry, Halaška ovšem mířil vedle Ujfalušiho branky. O tři minuty později se na druhé straně dostal do brejku Trupl, jeho lobu scházely jen centimetry. Minutu nato vynikl v brance Háje Ujfaluši, který efektně zneškodnil střelu Bartesky, a když na Novákovi ztroskotal Maloch, šlo se do kabin překvapivě za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala pro hosty šokem. Po Truplově centru se k zakončení dostal hájecký rychlík Igor Janíček a ukázkově se trefil, Novák byl bez šance – 1:0.

Radost hájeckých příznivců netrvala dlouho, se štěstím totiž srovnal Halaška a o pár chvilek později otočil stav za přispění teče Barteska. Když pak zvýšil Šultes na 1:3 a Půda trefil břevno zdálo se, že Háj definitivně padl, jenomže pět minut před koncem využil zaváhání obrany Palus a drama bylo na světě.

Domácí ovšem vyrovnat nestihli a definitivní postupovou pečeť Opavských přidal v závěru ukázkovou ranou Barteska. „Kluci podali dobrý výkon, byli pořádně nažhaveni a i přes porážku jsme naše diváky nezklamali, podržel nás i brankář Ujfaluši,“ uvedl hájecký kouč Petr Nesrsta.

„Rozdíl mezi oběma týmy byl znát, pro nás bylo utkání svátkem, nyní musíme ale tento výkon zopakovat v mistrovských zápasech. Hráči si tak na sebe ušili pořádný bič, takovouhle hru budu od nich nyní vyžadovat stále,“ pousmál se hájecký trenér.

Opavský lodivod Jiří Neček se netajil zklamáním. „První poločas nebyl z naší strany ideální. Vyrobili jsme několik chyb, a to hlavně v obraně, “ řekl Neček, kterému se na začátku druhé půle vybavily vzpomínky na loňský nezdar v Rýmařově. „To víte, že jsem si vzpomněl. Dnes jsme naštěstí postupovou povinnost splnili,“ řekl Neček.

Ve druhém kole čeká Slezany HFK Olomouc.

Háj ve Slezsku - SFC Opava 2:4 (0:0)

Branky: Konvička, Palus - Barteska 2, Halaška, Šultes

Háj ve Slezsku: Ujfaluši – Paulus (82. Ryboň), Mihola, Šubrt, Konvička – Maloch, Nádvorník, Šubrt, Halška (78. Palus) – Trupl, Janíček (62. Prokša)
SFC Opava: Novák – Kolínek, Mezlík, Horka, Víšek – Partyš (65. Jelínek), Barteska, Cigánek, Kiša – Halaška (73. Půda), Šultes (73. Neubert)