II. liga

SFC Opava – Varnsdorf 1:0 (0:0)

Branka: 76. Janetzký. Rozhodčí: Adámková – Melichar, Myška. ŽK: Zbrožek, Tvaroha. Diváků: 1488.

Opava: Vašek – Zdeněk Pospěch, Simerský, Dvorník, Čelůstka – Žídek, Horka (75. Janetzký) – Machálek (46. Grussmann), Kuzmanovič, Jurečka – Zbyněk Pospěch (84. Mrázek). Trenér: Jan Baránek.

Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Kodr, Filip, Norek – Martan, Daníček (69. Rudnytsky), Zbrožek, Skwarczek (80. Juroška), Durdević (83. Chukwuma) – Jurča. Trenér: Roman Skuhravý.

Více k zápasu najdete zde


Další výsledky:

České Budějovice - Frýdek-Místek 1:1 (0:1)

Znojmo - Táborsko 4:2 (2:1)

Sokolov - Ústí nad Labem 1:1 (0:0)

Karviná - Hradec Králové 0:1 (0:1)

Vlašim - Olomouc B 3:1 (1:1)

Opava - Varnsdorf 1:0 (0:0)

Vyšehrad - Pardubice 1:0 (1:0).

MSFL

FC Hlučín - Vítkovice 4:2 (2:1)

Branky: 11. a 47. obě z pen. Kraut, 45. Dostál, 85. Sasín – 37. Mišinský, 65. Korneta. Rozhodčí: Polák – Podaný, Sedláček. ŽK: Ondrušík, Heiník – Coufal, Musiol, Kovařík, Cverna. Diváků: 330.

Hlučín: Hampel – Žižka (88. Hanus), Mac, Heiník – Hudeczek – Ondrušík (76. Sasín), Foltýn (83. Štefek), Dostál, Sporysz – Halaška, Kraut. Trenér: Milan Valachovič.

Vítkovice: Rohel – Cverna, Coufal, Korneta (82. Kovář) – Hruzík – Lukáš (56. Bystrý), Mišinský, Wojnar, Dvořák – Kovařík, Musiol. Trenéři: Oldřich Jakubek a Tomáš Pohorelli.

Více k zápasu najdete zde


Další výsledky:

Břeclav-Vyškov 1:1 (1:0)

Branky: 35. Simandl z pen. - 77. Studený. Rozhodčí: K. Hájek. ŽK: Simandl, Dvořák, Fojtík - Přerovský, Studený. ČK: 32. Štěpán. 120 diváků.

Prostějov-Líšeň 2:1 (1:1)

Branky: 34. Hirsch, 75. Koudelka - 31. Stehlík. Rozhodčí: Drozdy. ŽK: Machynek, Krejčíř, Fládr - Král, Stehlík, Drábek, Schneider, Hanuš, Čampa. 310 diváků.

Třebíč-Hulín 1:1 (0:0)

Branky: 80. P. Chalupa - 59. Labuda. Rozhodčí: Možíš. ŽK: Dočekal, P. Chalupa - Ondřejka, Laciga. 100 diváků.

Kroměříž-Velké Meziříčí 1:2 (0:1)

Branky: 68. Matoušek - 12. Simr, 62. Šuta. Rozhodčí: Tomanec. ŽK: Jeleček, Budín - Vyskočil, Kratochvíl, Demeter, Šimáček. 208 diváků.

Slovácko B-HFK Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 9. Šimko, 11. Kovář, 83. Kone, 88. Ťok. Rozhodčí: Černý. ŽK: Rada, Hlúpik, Ťok - Bernard, Šteigl, Lysoněk. ČK: 42. Rada. 83 diváků.

Uničov-Mohelnice 1:1 (1:0)

Branky: 37. Krč - 86. Yunis z pen. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: J. Heidenreich, Kuba. 374 diváků.

Otrokovice-Zlín B 1:0 (1:0)

Branka: 24. Silný. Rozhodčí: Mikeska. ŽK: Rajnoha, Elšík - Motal, Masař, Strašák. 425 diváků.

Divize E

SFC OPAVA B – NOVÉ SADY 0:0

Opavské béčko uhrálo s divizním lídrem z Nových Sadů bezbrankovou remízu. Opava nepředvedla špatný výkon, dala Hozou dokonce gól, ten ale nebyl uznán. Trenér Lubomír Hrabina byl s hrou svého týmu spokojen.
V prvním poločase měli Slezané navrch, dostávali se i do šancí.

„Byli jsme aktivnější a nebezpečnější, podařilo se nám vstřelit i branku. Po přímém kopu dorážel míč do sítě Hoza. Sudí nejdříve gól uznal, pak ale odpískal faul našeho hráče," začal komentovat utkání trenér Opavy Lubomír Hrabina. Slibnou šanci měl Mezera, který se dostal až před gólmana, jenž mu skokem pod nohy ve skórování zabránil. „Hosté se v prvním poločase až na jeden rohový kop k vážnějšímu ohrožení naší branky nedostali," řekl ještě trenér k úvodnímu dějství. 

Po přestávce se favorit začal zvedat, nejdříve ale přišla nebezpečná hlavička Fišera. „Hosté začali být nepříjemnější, ale šance měli až v závěru. Jednu zlikvidoval brankář Květon, ve druhém případě byl nastřelen náš obránce. Bod bereme, myslím si, že diváci viděli dobré utkání, nám chybělo i trošku štěstí," shrnul Lubomír Habina.

Rozhodčí: Chlebišťan – Škrobák, Kovařčík. ŽK: Navrátil, Režný, Kipritidis. Diváků: 60.

Opava: Květon – Mezera, Michal Hrabina, Hoza, Matějk Hrabina – Svatonský, Janetzký, Rolný, Fišer (80. Lavrovič) – Duda (75. Češek) – Gebauer. Trenér: Lubomír Hrabina. 

HRANICE – DOL. BENEŠOV 2:3 (1:0)

Konečně se dočkali! Fotbalisté Benešova zabrali a v sobotu dokázali vyhrát v Hranicích. Hrdinou zápasu byl útočník Ondřej Adamík, který se na tříbodovém exportu podílel hattrickem.

Hostující kouč oproti minulému zápasu trochu pozměnil sestavu, Michala Juchelku dokonce posunul na stopera. „Bylo třeba něco změnit," řekl krátce trenér Dolního Benešova Dušan Christoph. Už první poločas naznačil, že se diváci nudit nebudou. „Šance se střídaly na obou

stranách. Domácí trefili dvakrát tyč. My jsme ale také měli možnosti k otevření skóre," podotkl hostující kouč. Ve 22. minutě se neprosadil Radek, poté zazdil dvě šance Adamík, v jednom případě netrefil z pěti metrů odkrytou branku. Ve 33. minutě přišel centrovaný míč a Ferenc hlavou překonal Kolenka – 1:0.

Po přestávce hosté zabrali. Ve 47. minutě odcentroval Rubý a Adamík hlavou vyrovnal. Za deset minut už Benešov vedl. Adamík dostal balon od Klingra, šel sám na gólmana, udělal mu kličku a míč nasměroval do sítě – 1:2.

„Hranice se snažily o vyrovnání a toho se dočkali," povzdechl si Christoph. Ve vápně došlo k souboji Haase s Ferencem a míč se odrazil do hostující branky. O pár chvilek později mohl převážit misky vah na stranu Hranic Kuchař, avšak hlavou pálil vedle. Tři body nakonec brali hosté, když se po centru Radka prosadil hlavou hrdina zápasu Ondřej Adamík.

„Spokojený jsem hlavně s výsledkem. Mrzí mě, že jsme dvakrát hloupě inkasovali. Vítězství má velkou cenu, odpoutali jsme se od spodních pater tabulky, pomůže nám to určitě i psychicky do zbývajících tří duelů podzimní části," shrnul Dušan Christoph.

Branky: 33. a 72. Ferenc – 47., 57. a 80. Adamík. Rozhodčí: Žurovec – Novák, Šistík. ŽK: Čáp, Nehyba – Juchelka, Haas. Diváků: 110.

Dolní Benešov: Kolenko – Romaněnko, Haas, Juchelka, Moravec – Radek, Rubý, Harmann, Malcharek (89. Baránek) – Adamík (86. Spruch), Klinger (62. Labuda). Trenér: Dušan Christoph.

L. PETROVICE-KRNOV 3:2 (2:1)

Branky: 2. Panák, 7. Hoffmann, 60. Moskál - 22. Krčmařík, 67. Hudský, 110 diváků.

Pavel Bernatík (asistent trenéra Petrovic): „Zápas, ve kterém vedeme po šesti minutách 2:0, bychom měli zvládat s větším přehledem. Místo toho jsme nechali Krnov, aby hrál a on toho využil. Dostal se do hry od stavu 3:2 byl lepším týmem. Tři body jsme doslova vydřeli. Asi je to tou nezkušeností našich mladých hráčů. Ještě se musí dost učit."

Antonín Hudský (trenér Krnova): „Byl to nejkvalitnější soupeř, co jsem na lavičce Krnova. Bohužel jsme zaspali začátek a dlouho se nemohli dostat do hry. Škoda chyby před třetím inkasovaným gólem, kdyby nepřišla, mohli jsme v Petrovicích uhrát aspoň bod. Klukům ale nemůžu nic vytknout, hráli perfektně a musím před nimi opět jenom smeknout."

PETŘKOVICE-HAVÍŘOV 5:0 (1:0)

Branky: 31. Cesnek, 50. Ptáček, 52. vlastní, 81. Hubeňák, 84. Maceček, 181 diváků.

Filip Smékal (trenér Petřkovic): „O našem vítězství zřejmě rozhodl druhý gól, který jsme dali brzy po začátku druhého poločasu. Celkově jsme hráli hodně slušně, je vidět, že tým má dost zkušeností i na to, aby si zahrál s chutí a fotbalem se bavil."

Miroslav Matušovič (trenér Havířova): „Jsem zklamaný, protože jsme nastoupili s tím nejlepším, co máme k dispozici, a je z toho takový výprask. Přijde mi, jako by se hráči více vyhecovali v domácím prostředí před svými známými a kamarády. Doma hrajeme dobře, venku sklízíme debakly. Takhle to ale nejde. Petřkovice byly jasně lepší, my se schovávali za hráče s míčem. Zodpovědnost nebyla. Jakmile jsme obdrželi první gól, šli jsme psychicky strašně dolů."

NOVÝ JIČÍN-VELKÉ KARLOVICE 3:1 (2:1)

Branky: 42., 45.+1. a 79. Lokša - 27. Škrobák (penalta), 115 diváků.

Jan Pejša (trenér N. Jičína): „Celý týden jsem kluky připravoval na to, že nás rozhodně nečeká nic lehkého, což se potvrdilo. Soupeř měl tolik šancí, jako všechna mužstva, která u nás prozatím hrála za celý podzim. Závěr první půle se nám povedl a moc nám pomohlo, že jsme skóre otočili ještě do přestávky. Bylo to těžké utkání, které jsme vyhráli díky hattricku Lokši a výbornému výkonu brankáře Šroma. Naše hra nebyla zrovna ideální, ale tří bodů si cením."

BRUMOV-FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ 1:1 (0:0)

Branky: 60. O. Bartozel - 52. P. Němec, 105 diváků.

Michal Chlebek (trenér Frýdlantu): „Konečná remíza je pro nás ztrátou. Měli jsme určitě na to, abychom bodovali naplno. Beru to ale nakonec tak, že je to bod z venku a ten se vždy počítá. Hrálo se na hodně těžkém a měkkém terénu, pro oba týmy to nebylo jednoduché. Přesto mě kluci potěšili, že se snažili hrát kombinační fotbal. Naopak domácí jen nakopávali, čímž mě docela i zaskočili."

RÝMAŘOV-VSETÍN 2:0 (1:0)

Branky: 8. Kučera, 65. J. Furik, ČK: 78. Maček, 88. Janečka (oba V.), 105 diváků.

Milan Furik (trenér Rýmařova): „Soupeř hrál po celé utkání hodně tvrdě, těžko jsme se s tím srovnávali. Je škoda, že jsme v úvodu nedali více branek a mohlo být rozhodnuto. Příležitosti jsme na to měli. Hosté pak drželi těsný výsledek a pokračovali ve svém nastoleném stylu. Hráli jsme hodně míčů z jedné a akcím scházela větší přesnost ve finální fázi. Hosty jsme ale do vyložené příležitostí za celé utkání nepustili a dotáhli jsme ho do vítězného konce. Kluci jsou ale řádně dokopání."

Krajský přebor

Vítkov-Kravaře 2:0 (1:0)

Branky: 39. Pavlíček, 85. K. Krása, 220 diváků.

Markvartovice-Břidličná 3:2 (0:2)

Branky: 67. a 71. Kolenko, 75. Zbořil - 25. Darkeh, 31. J. Kocúr, 52 diváků.

Háj ve Slezsku-Šenov 3:2 (2:2)

Branky: 32. Eršil, 33. Trupl, 61. Laryš - 10. Kroužek, 81. Beránek, 220 diváků.

Pustá Polom-Frenštát pod Radhoštěm 2:0 (1:0)

Branky: 11. vlastní, F. 57. Štýbar, 150 diváků.

Dětmarovice-Heřmanice 1:1 (0:1)

Branky: 53. Hrdlička (penalta) - 4. Čech, 150 diváků.

Český Těšín-Polanka 2:1 (1:0)

Branky: 20. Fizek, 75. Hradečný - 77. Liška, 180 diváků.

Slavia Orlová-Kobeřice 5:0 (3:0)

Branky: 28., 52. a 70. Tomáš, 40. a 44. Klimas, 86 diváků.

Vendryně-Bohumín 2:1 (1:1)

Brany: 40. (penalta) a 55. Hanus 2 - 27. Socha, 70 diváků.

I.A třída, skupina A

Kylešovice-Krásné Loučky 2:2 (1:1)

Domácí se dostali do vedení v průběhu dvaadvacáté minuty, kdy Pekárek přesným centrem našel Mužíka, jenž otevřel skóre. Ještě do poločasu ovšem stačil vyrovnat Dvořák.

Po hodině hry se trenéru Šlupinovi skvěle vydařilo střídání. Ptáček byl na hřišti jen pár sekund a Kylešovicím zajistil průběžné vedení. Kvůli chybě o něj však domácí nedlouho před koncem znovu přišli.

„Zbytečně jsme ztratili dva body. Rozhodla naše blbost. Nestalo se to poprvé. Nevím, čím to je. Jestli hraje roli třeba nevyzrálost hráčů," uvedl kylešovický kouč Roman Šlupina.

Branky: 22. Mužík, 65. Ptáček - 35. Dvořák, 87. Chlopčík.

Kylešovice: Evják – Droppa, Čavera, Feher (63. Bolacký), Mezera – D. Gračanin (80. Kazbunda), Mužík, M. Gračanin (64. Ptáček), Hoferek – Pekárek, Ihnatišin. Trenér: Roman Šlupina.

Bohuslavice-Mokré Lazce 2:1 (1:1)

Domácí nezačali dobře a už ve čtvrté minutě propálil hradbu těl v bohuslavickém vápně Šindelář. Zanedlouho ovšem Sebrala s Tomášem Štefkem zahráli roh nakrátko, načež přišel centr na zadní tyč, kde byl včas Jiří Kocián a hlavou vyrovnal. Rozhodnutí přinesla sedmasedmdesátá minuta. Ve vápně byl faulován střídající Kretek a pokutový kop proměnil Tchuř.

„Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Náš celek více bojoval a projevil větší chuť po vítězství," zauvažoval trenér Bohuslavic Daniel Buhla. „Je to jako přes kopírák. Opět jsme doplatili na neproměněné šance a laciné chyby. Soupeř dvakrát vystřelil na bránu, z toho jednou z penalty, a dal dvě branky," kroutil hlavou záložník hostů Jan Žurek.

Branky: 13. J. Kocián, 77. Tchuř z pok. kopu - 4. Šindelář.

Bohuslavice: Řehánek – J. Kocián, Hrubý, Šramel, Dihel – T. Štefek (83. Cigan), Strýček, Sebrala, J. Janoš (63. Vitásek, 88. V. Janoš) – R. Kocián (62. Kretek), Tchuř. Trenér: Daniel Buhla.

Lazce: Golinský – Říman, Adjei, Pejša, Villaschek – Šindelář, Schreier, Žurek (65. J. Galvas), Brunclík – Půda, Wicki. Trenér: Roman Galvas.

Bolatice-Darkovičky 3:1 (1:1)

Bolatičtí se ujali vedení už ve třetí minutě, kdy zamířil přesně Obrusník. Nedlouho před přestávkou ovšem využil chybu stopera Gaidy ostrostřelec Felgenträger a bylo vyrovnáno. Rozhodující branku po přistrčení Michala Ballarina zařídil Balarin s jedním „el" v příjmení – Tomáš.

Gólový účet uzavřel nádhernou ranou ze šestnáctky do šibenice hrající trenér Bolatic Vít Baránek. Právě ten také zápas zhodnotil: „Hrál se velice dobrý fotbal. Měli jsme ovšem daleko více ze hry a vytvořili si i víc gólovek. Naše výhra je spravedlivá."

Přitakal mu také jeho protějšek na lavičce Darkoviček Roman Divina: „Tentokrát jsme udělali spoustu hrubých chyb, což nás stálo dobrý výsledek."

Branky: 3. Obrusník, 59. Balarin, 67. Baránek - 41. Felgenträger.

Bolatice: Kramář – Hartoš, Gaida, Kotík, Duda – Petr Boček ml., P. Langer (84. Šula), Baránek, T. Balarin (82. Peterek) – M. Ballarin (90. Patrik Boček) – Obrusník (85. O. Langer). Trenéři: Vít Baránek, Jiří Šula a Petr Boček st.

Darkovičky: Varga – Diviš (82. Adamčík), Strachota, Buchta, Lindovský – Bačo (58. Martinka), Buchvaldek, Kryštof, Turanský – Felgenträger, Lomozník (76. Kabich). Trenér: Roman Divina.

Bílovec-Štítina 3:1 (2:0)

Bílovec vstoupil do zápasu o poznání lépe. Během devatenácté minuty nechali hosté ve vápně nepokrytého Malého, který zamířil do černého. Krátce před přestávkou vyrobil fatální chybu Tomáš Halška a Matěj Moučka jeho zaváhání potrestal.

Minutu před úderem hodiny hry sice snížil rovnou z přímáku Černý, jenže Malý poté z ojedinělé akce zvýšil na rozdíl dvou branek. Posledních pět minut dohrávala Štítina bez už zmíněného Černého, který se po druhé žluté pakoval ze hřiště.

„Měli jsme smůlu. Poslední gól Bílovce navíc asi neměl platit, protože padl po ruce a hned tři bílovečtí hráči se nacházeli v ofsajdu," tvrdil štítinský kouč Daniel Matyášek.

Branky: 19. a 67. Malý, 43. M. Moučka - 59. Černý.

Štítina: Hlaváček – Hahn, Havelka, T. Halška (46. Řeháček), Kuděla – Šimeček, Černý (85. ČK), V. Halška, Moc – Prokša, Tkadleček (72. Kapinos). Trenér: Daniel Matyášek.

SO Bruntál-Slavkov 3:2 (2:0)

Bruntálu se v prvním poločase povedlo vsítit dva slepené góly v rozmezí pěti minut. Hosté však stejnou mincí opláceli zkraje druhé půle. Po dvou krásných střelách do vinklu z dílen Jiřího Schneidra mladšího a Nevluda bylo vyrovnáno. Za pár okamžiků se ale dostal k míči Cabal a zajistil domácím tři body.

„Je to škoda. Dali jsme venku dvě branky a neměli prohrát. Alespoň remízu jsme mohli uhrát," litoval slavkovský kouč Tomáš Onderka.

Branky: 19. Barteska, 24. Orság, 55. Cabal - 51. Schneider, 54. Nevlud.

Slavkov: Machel – Obludník, Malček, Leifert, Borunský – Hendrych (46. Cahel), Král, Hruška, Nevlud – Jiří Schneider ml. (78. Baláž), Marek (30. Tengler). Trenér: Tomáš Onderka.

Oldřišov-Chlebičov 3:0 (1:0)

Úvodní branka se v derby, jemuž přihlíželo okolo tří stovek diváků, urodila během dvaatřicáté minuty. Bořucký našel Utěšeného a Oldřišovští tahali za delší konec. Další dvě branky přidal ve druhé půli Šamárek.

„V průběhu celého utkání jsme byli lepší a měli hru pod kontrolou. Hrálo se ve výborné atmosféře," mínil oldřišovský kouč Jaroslav Samson. „Opět jsme podali špatný výkon. Byli jsme pomalejší, chyběla tomu bojovnost. Prohráli jsme zaslouženě," uznal trenér Chlebičova Tomáš Otýpka.

Branky: 58. a 76. Šamárek, 32. Utěšený.

Oldřišov: Anděl – Steuer, Ulička, Samek, Blahetka (85. Hluchník) – M. Jadrný (70. Kurka), Čavera, Utěšený (75. Fabián), Pusch (75. T. Pardy) – Bořucký, Šamárek. Trenér: Jaroslav Samson.

Chlebičov: Sýkora – Levák, Černín, Klösel, L. Sedláček – Řehulka (68. König), Novák, M. Sedláček (89. Axmann), David, Elek (84. Otlík) – Prohászka. Trenér: Tomáš Otýpka.

Hlubina-Jakubčovice 2:0 (0:0)

Branky: 62. Procházka, 77. Krčmařík.

I.B třída, skupina A

Velké Hoštice-Otice 5:1 (4:0)

Domácí se rychle ujali vedení už v šesté minutě. Kamil Jaroš sice neproměnil penaltu, ale následnou dorážku poslal do sítě Janků. Hoštice byly lepší a další dva zásahy přidal Jiří Jaroš, kterého ještě do přestávky napodobil pro změnu Kamil Jaroš. Tentýž hráč pak zkraje druhého poločasu přidal ještě jednu trefu. Čestný zásah Otic zařídil Honig.

„Poslední dobou jsme doma velmi silní. Ze tří zápasů máme skóre 9:1. Je skvělé, že právě před vlastními diváky umíme být nebezpeční," poznamenal hoštický trenér Jaroslav Samson.

Branky: 14. a 60. J. Jaroš, 44. a 52. K. Jaroš, 6. Janků (penalta) - 53. Honig.

Hoštice: Vitásek – Stoczek (70. Dedek), Sicha, Janecký, J. Majer – Trušina (55. Novák), M. Pluschke – Watzlawik (70. Stříbný), J. Jaroš, Janků – K. Jaroš (80. D. Pluschke). Trenér: Jaroslav Samson.

Úvalno-Chuchelná 2:1 (0:1)

Hosté se dostali do vedení už ve třinácté minutě. Úvalnu nesklapla ofsajdová past a Hradil poslal svůj celek do vedení. Chuchelná však poté Klíštěm, Valentou a Hradilem neproměnila tři samostatné nájezdy na brankáře a domácí trestali. Nejprve se prosadil Šimeček a potom balon v šestnáctce umístil za Hluchníkova záda Matwiov. „Prohráli jsme si to sami. Po prvním poločase to mohlo být klidně 0:3 a nebylo by co řešit," uvedl asistent chuchelenského trenéra Ondřej Gargoš.

Branky: 61. Šimeček, 85. Matwiov - 13. Hradil.

Chuchelná: Hluchník – Honěk, Fojtík (80. Lokaj), Steffek, Faika – Jiřík (70. Obrusník), Valenta, J. Gargoš, Klíšť, Seibert – Hradil. Trenér: David Steffek.

Zlatníky-Štěpánkovice 0:4 (0:3)

Štěpánkovicím skvěle vyšel vstup do utkání. Už v deváté minutě si dal po centru Dluhoše vlastence Přemysl Holuša, následně vsítil dva góly Schwalbe a skóre proměněnou penaltou nařízenou za faul na Michala Grigarčíka upravil ve druhé půli Michael Benek.

„Hosté byli jednoznačně lepší, jejich výhra je zcela spravedlivá," komentoval asistent zlatnického trenéra Lukáš Werner. „Nehráli jsme tak dobře jako minulý týden, ale na soupeře to stačilo," doplnil kouč Štěpánkovic Jindřich Harazim.

Branky: 17. a 28. Schwalbe, 9. vlastní, 68. M. Benek.

Zlatníky: Šupola – D. Holuša, Řehulka, R. Fajkus, Ležák – L. Fajkus (71. R. Bláha), Toman, P. Holuša (77. T. Němčík), Kořínek (85. D. Bláha) – Kavan (59. L. Němčík), Prejda (46. Alt). Trenér: Jaromír Chmel.

Štěpánkovice: Lukovics – M. Benek, P. Harazim, Heider, D. Novák – Liška, D. Benek (75. Machala), J. Tomíček, Dluhoš – M. Grigarčík (60. Kufka), Schwalbe (85. Vybrančík). Trenér: Jindřich Harazim.

Světlá Hora-Žimrovice 0:4 (0:2)

Hosté od prvních minut působili na hřišti Světlé Hory velmi dobrým dojmem. Během dvaadvacáté minuty ranou z deseti metrů prostřelil brankáře Lukáš Škrobánek, jenž nedlouho poté vsítil hlavou i druhou branku.

Další gól přidal z penalty Šustek a jako poslední se krásně trefil do šibenice Paláček.

„Herně jsme byli lepší. Vytvořili jsme si i další šance. Naše vítězství je zasloužené," popisoval Radek Kříž, který proti Světlé Hoře nastoupil na posledních dvanáct minut za útočníka Rusňáka.

Branky: 22. a 32. Škrobánek, 56. Šustek, 70. Paláček.

Žimrovice: Kubný – Sigmund, P. Martinák, Jakub Hertel, Eller – Paláček, Šustek, Machura, D. Hertel – L. Škrobánek, Rusňák (78. Kříž). Trenér: Aleš Rozsypal.

Velké Heraltice-Město Albrechtice 4:4 (2:2)

Solidní střelecké hody byly divákům naservírovány v sobotu odpoledne ve Velkých Heralticích. Už po poločase platil nerozhodný stav 2:2. Ještě dvě minuty před koncem domácí vedli 4:3. Při závaru ve svém vápně však několikrát za sebou nedokázali odkopnout balon do bezpečí a Burian druhým gólem v utkání vyrovnal na 4:4.

„Nestálo při nás štěstí. Soupeř dal několik šťastných branek, což dokumentovala zejména ta poslední," popisoval kouč Velkých Heraltic René Štěpán.

Branky: 21. Zemborski, 44. Kocián, 52. Zvardoň, 82. Piatkevič - 29. a 88. M. Burian, 33. Hricko, 65. Pavlíček (penalta).

Heraltice: Šmajstrla – Kocián, M. Valchař, V. Valchař, Šimon (52. Šrek) – Piatkevič, Rolný (75. Tesař), Zemborski, Zvardoň (69. Fojtík) – Jan Otipka, Jiří Otipka.

Strahovice-SO Bruntál B 6:1 (3:0)

Domácí se do soupeře pustili bez bázně a hany a jako první se do střelecké listiny zapsal po ráně z úhlu Michal Malchárek. Tentýž hráč se o dvacet minut později prosadil ještě jednou a v rámci prvního poločasu ho gólově doplnil Obrusník. Zkraje druhé půle sice snížil Blažek, ale Šafarčík a dvakrát Býma dokonali bruntálské dílo zkázy.

„Přijel k nám jednoznačně nejslabší tým, se kterým jsme doposud hráli. V zápase nebylo co řešit," komentoval strahovický kouč Roman Kubiš.

Branky: 15. a 37. M. Malchárek, 76. a 88. Býma, 39. Obrusník, 69. Šafarčík - 48. Blažek.

Strahovice: Jiří Nevřela (82. Halfar) – Hanzlík (79. J. Malchárek), Miroslav Nevřela, O. Pekárek, R. Hladík – P. Beneš (63. Slanina), Kocur, Jašek (72. Josefus), Býma – M. Malchárek, Obrusník (55. Šafarčík). Trenér: Roman Kubiš.

Dolní Moravice-Chomýž 2:0 (1:0)

Branky: 42. Zapletal, 60. Vaněrek.

I.B třída, skupina B

Ludgeřovice-Dolní Lhota 3:0 (2:0)

Domácí poslal do vedení klasicky hlavou kanonýr Pěntka a do přestávky se mezi střelce zapsal také Balgar, který v šestnáctce dorazil míč do sítě. Poslední branku Ludgeřovic zařídil Bělan. „V zápase o šest bodů jsme podali zodpovědný výkon. Soupeř nehrál vůbec špatně. Výborný výkon jako defenzivní štít podal navrátilec do sestavy Petr Zoubek," konstatoval ludgeřovický kouč Vladimír Coufal. „Utkání mělo dobrou úroveň. Domácí však byli lepší," přiznal sekretář dolnolhotského klubu Petr Čížek.

Branky: 9. Pěntka, 43. Balgar, 73. Bělan.

Ludgeřovice: Hájek – Nagy (83. Važík), Fejerčák, Balgar, Stepek – K. Klos (85. Jan Bedry), Zoubek, Mudroch, Postředník (55. Kolasa) – Bělan (75. D. Rozhon), Pěntka (85. Adamčík). Trenér: Vladimír Coufal.

Lhota: Tichý – Šimík (31. Adámek), Souček, Jakub Bedry (78. Jan Zeman), Balnar – Orlík (80. Hrubý), Křižák, Zezulka, Dedek – Jakub Zeman (55. Chadziandoniu), Slíž. Trenér: Tomáš Dolba.

Píšť-Velká Polom 3:1 (2:0)

Domácí poslal do vedení Masnica. Jejich náskok se ještě zvýraznil po vlastní brance Jakuba Sztefka. Definitivní pojistku přidal Bačo, který z penalty potrestal faul v šestnáctce na Kuliga. Česný zásah Velké Polomi obstaral Matiášek. „Vyhráli jsme nejspíš zaslouženě, ale je třeba dodat, že soupeř si počínal velmi bojovně a nedal nám nic zadarmo. Opravdu těžké utkání," komentoval sekretář Slavie Píšť Karel Moric.

Branky: 28. Masnica, 33. vl. Jakub Sztefek, 52. z pen. Bačo – 71. Matiášek.

Píšť: Gross (80. Liška) – Petr, Horsinka, Gašparík, Pyšno – Masnica, Řezníček, Kulig, Koziel (31. Bačo), Lušovjan – Vala (67. Návrat). Trenér: Oldřich Malý.

Hať-Svinov 4:0 (3:0)

Poměrně snadnou práci měli v neděli odpoledne haťští fotbalisté s celkem Svinova. Skóre otevřel už ve druhé minutě krásnou střelou z osmnácti metrů Bortlík. David Plaček pak dvěma góly ještě do přestávky zvýšil. Poslední hřebíček do rakve proměněnou penaltou přibil šest minut před koncem David Plaček, čímž zkompletoval hattrick. „Přijel k nám jeden z těch slabších soupeřů. Celý zápas jsme byli lepší a po zásluze zvítězili," zhodnotil asistent trenéra Hati Pavel Šula.

Branky: 2. Bortlík, 20., 32. a 84. z pen. D. Plaček.

Hať: Michálek – T. Plaček, Štěpán, Štverka, Balgar – Bortlík, Vojáček, Chmelař (71. Tesař), J. Machala – D. Plaček, Kašuba. Trenér: Petr Reiský.

Šilheřovice-Ostrava-Jih 2:1 (0:0)

Góly začaly padat až ve druhém poločase. Nejprve se trefili hosté, ale už po šesti minutách se ve skrumáži v ostravském vápně nejlépe zorientoval Škrkoň a poslal balon do sítě. Rozhodnutí pak přinesl Voznicův přímák. Ranou přibližně z osmnácti metrů překvapil hostujícího gólmana. „Jednalo se o oboustranně vyrovnané utkání. Moc šancí nebylo, vyhráli jsme se štěstím," uznal vedoucí šilheřovického mužstva Bernard Habura.

Branky: 56. Škrkoň, 76. Voznica – 50. Mecner.

Šilheřovice: Köhler – Ničman, R. Redzina, Jakubec, Lukáš (88. Machala) – P. Redzina, Volný, Bittner, Lasák – Škrkoň (83. Thomas), Voznica (77. Lakva). Trenér: Marek Stivar.

Kozmice-Darkovice 3:2 (1:1)

Branky: 42. L. Lesniak, 86. Bochňák, 91. Přecechtěl - 21. Chlappek z pok. kopu, 66. Pavel Vyletělek.

Kozmice na proměněný pokutový kop brankáře Chlappka odpověděly Lukášem Lesniakem, jenž poslal za Bortlíka odražený míč, který předtím nasměroval do břevna Přecechtěl. V padesáté minutě byl ovšem vyloučen Bílek a v početní výhodě poslal Darkovice do vedení Pavel Vyletělek. Skóre se otáčelo až v samém závěru. Nejdříve vyrovnal Bochňák a následně díky přesné hlavičce rozhodl o osudu tří bodů domácí Přecechtěl. „Celý zápas jsme byli lepší. Paradoxně nás opět nakoplo vyloučení," uvedl kozmický trenér Petr Kozelek. „Zápas jsme jednoznačně měli vyhrát. Bohužel se nám nepodařilo zvýšit na 1:3. Šance na to přitom byly," poznamenal darkovický kouč Martin Krzikala.

Branky: 42. L. Lesniak, 86. Bochňák, 90+1. Přecechtěl – 21. z pen. Chlappek, 66. Pavel Vyletělek.

Kozmice: Bortlík – O. Lesniak, Bílek (50. ČK), Bochňák, Matysík – Gai, Husárik, L. Lesniak, Galus – Přecechtěl, Daněk. Trenér: Petr Kozelek.

Darkovice: Chlappek – Petr Vyletělek (60. Voldán), Novák, Timel, Burý – Plaček, Miketa, Chotár (65. Ciuraj) – Pavel Vyletělek, Poštulka, Kurek (75. Tannenberger). Trenér: Martin Krzikala.

Stará Bělá-Staříč 8:0 (3:0)

Branky: 12. Malík, 17. Vápeník, 31. Brachtl, 52. Mika, 56. Kožík, 58. Rusinko, 62. Lišaník, 84. Petrík.

FC Vřesina-Fryčovice 4:0 (2:0)

Branky: 13., 43. a 80.. Hloušek, 43. Livar.

Okresní přebor

Budišov - Bělá 6:0

Hradec nad Moravicí - Jakartovice 4:0

Vávrovice - Suché Lazce 3:2

Slavia Opava - Vřesina 9:0

P.Polom B - Štěrbovice 1:2

Litultovice - Chlebičov B - nehráno

Kobeřie B - Malé hoštice 4:5

P.Polom - Frenštát 2:0

Markvartovice - Břidličná 3:2

Vítkov - Kravaře 3:2

Háj ve Slezsku - Šenov 3:2

Slavia Orlová - Kobeřice 5:0

III. třída, skupina A

Dobroslavice - Bolatice B 0:0

Strahovice B - Budišovice 2:3

Bohuslavice B - Závada 3:2

Oldřišov B - Sudice 5:1

Hněvošice - Služovice 2:2

III. třída, skupina B

Březová - Melč  2:0

Dolní Životice - Štítina B  3:3

Vítkov B - Hlavnice 4:1

Holasovice - Brumovice 2:1

Kyjovice - Skřipov 0:1

IV. třída, skupina A

Štěpánkovice B - Darkovičky B 1:1

Hať B - Darkovice B  2:3

Hrabyně - Horní Lhota 4:0

Chuchelná B - Dolní Benešov B 0:3k

IV. třída, skupina B

Štáblovice - Palhanec 6:1

Moravice - Deštné 2:6

Sosnová - Větřkovice 11:1

Radkov - Slavkov B 1:4

Chvalíkovice - Vávrovice B 3:1