S 18. minutou se ujali vedení domácí, když po rohovém kopu dopravil míč za brankovou čáru Kostka. Ani ne o dvacet vteřin později, okamžitě po rozehrání, utekl Dzierža a Váleček usměrnil do štítinské sítě jeho střílenou nahrávku.

Domácí málem svému soupeři ještě v prvním poločase o gól odskočili, ale Tomáš Vožník zcela sám před brankářem Kořistkou místo střely volil přihrávku přestávce se v dobré příležitosti ocitl Váleček, ale defenziva Štítiny stačila zablokovat jeho střelecký pokus.

„Hosté velmi kvalitně bránili a těžko se přes ně dostávalo. Ještě, že přišla 75. minuta,“ oddechl si hrající trenér domácích Dušan Christoph. Právě v tu chvíli štítinský kouč zakombinoval s Tomášem Vožníkem, který ve vápně Otic nekompromisní ranou z první přepsal skóre na 2:1.

V nastavení pak bylo v šestnáctce Štítiny pořádně horko. Po rohovém kopu Otických vznikl velký závar, ale vyrovnávací branka z toho nakonec nevzešla, a tři body tak zůstaly doma.

„Jedná se o těžce vybojované vítězství. Soupeř vycházel z dobře organizované obrany. Ještě, že jsme si přivezli bod z Malých Hoštic a v tabulce se prodrali na první místo,“ vzkázal Dušan Christoph.

„Podle mého to bylo oboustranně vyrovnané utkání. Ve druhém poločase byli mírně lepší domácí, ale myslím si, že bychom si za náš výkon remízu zasloužili,“ uzavřel trenér Otických Marek Luzar.

Štítina - Otice 2:1 (1:1)
Branky: 18. Kostka, 75. T. Vožník – 19. Váleček
Sestava Štítiny: Honěk – Čiminga, Kostka (25. Trebichalský), Gilík, Hendrych – Večerek (65. Kříž), Novák (78. Stoklasa), Christoph, Halška – T. Vožník, Šimeček
Sestava Otic: Kořistka (46. Vitásek) – J. Byrtus, Poledník, Potíž, Draisaitl – Kostera (84. Veleba), Cupák, H. Luzar (73. Škrobánek), Dzierža – Váleček, Rezner
#nahled|https://g.denik.cz/74/16/optab_okresniprebor_3kolo_adm350.jpg|https://g.denik.cz/74/16/optab_okresniprebor_3kolo.jpg|Tabulka Okresního přeboru po 3. kole.#
(dus, rob)