První zápas proti Šenovu Suchým Lazcům příliš nevyšel a remizovali 2:2, ale za týden si spravili chuť proti Třebovicím, které rozdrtili 8:2. „Je to příprava, takže tyto výsledky nepřeceňujeme, ale myslím si, že je to dobrý signál do budoucna.

Máme na tento turnaj nachystané dva mladíky, Jirku Slavíka (záložník) a Radka Matrosze (brankář), kterému je teprve 16 let a už teď vypadá velmi slibně. Oba kluci hostují v Dolním Benešově a my se pokusíme je tam udržet až do léta, protože je to pro ně skvělá škola, ale do budoucna s nimi určitě počítám.

Jinak co se týká toho posledního zápasu, tak musím říct, že mě kluci překvapili, protože hráli přesně tak, jak jsem si představoval, ale na druhou stranu je škoda, že jsme dostali oba góly z penalty, když obě vznikly po našich chybách,“ komentuje turnaj ve Vřesině trenér Petr Sczur.

Přípravu si Suché Lazce odbývají na umělé trávě, kterou využívají v Ostravě. „Tréninky máme dvakrát týdně, jednou jdeme běhat a jednou jsme na umělce. Vyhovujenám to.“ Každý víkend následuje utkání v rámci turnaje ve Vřesině, kde se Suché Lazce ve své skupině utkají s Porubou, domácí Vřesinou, Dolní Lhotou, Krásným Polem a Kunčičkami.

Již na začátku přestupního termínu bylo jasné, že Suché Lazce potřebují posílit. „Loni nás dohrávalo asi šestnáct, takže musíme určitě sehnat několik hráčů. První posilou týmu je Vítězslav Kříž, další hráči jsou v jednání a jmenovat je ještě nebudu, ale sledujeme jich hodně a chceme si vybírat z většího počtu hráčů. Koncem února už bychom rádi měli tým hotový a připravený na pokračování sezony,“ říká trenér Petr Szcura a dodává:

„Odchody zatím žádné nemáme, pouze hráči, kteří u nás byli na hostování, jako třeba Radek Januščák, odejdou. Pak tady máme pár hráčů, kteří o odchodu uvažují, ale nebylo by fér o tom teď mluvit.“

Petr Večeřa