Dvaadvacetiletý útočník přitom v základní sestavě vůbec nefiguroval. Na hřiště se dostal až po poločasové přestávce a hru svého týmu oživil. Jeho velké chvíle přišly v 84. a 92. minutě, kdy pokaždé zapsal mezi střelce.

„Cítím velkou úlevu,“ vydechl si Václav Jurečka, poté se více rozpovídal: „Docela jsem to měl v hlavě. V posledních dvou zápasech jsem si vypracoval šance. Jak proti Baníku, tak Pardubicím. I kvůli tomu jsme v těchto utkáních neurvali ani bod. Moc bych si přál na tento střelecký úspěch navázat. Jsem strašně rád, že nám to vyšlo.“

David Vavruška
David Vavruška se do Opavy těší a shání lístky pro rodinu

Jeho góly vypadaly totožně, jen s tím rozdílem, že každý padl z jiné strany. „Měli jsme hrát tahově, na nic jiného nebyl ani čas. Dostával jsem od spoluhráčů dobré balony,“ pokračoval opavský odchovanec. Pro opavské fanoušky byl velkým hrdinou. „Za hrdinu se vůbec nepovažuji. Vítězství je dílem celého týmu,“ pronesl.

Opava momentálně ztrácí na druhou postupovou pozici sedm bodů. „Ztráta je velká, ale nic nebalíme, bojujeme dál. Dokonce je ještě deset kol,“ poznamenal Václav Jurečka.

Už v pátek má Slezský FC před sebou další duel, a to s rozjetým Žižkovem. „Na utkání se moc těším, a to proto, že dorazí trenér Vavruška, pod kterým jsem debutoval. Žižkov má sice formu, ale to nás nezajímá. Chceme vyhrát každé utkání,“ zdůraznil autor dvou opavských gólů pod Blaníkem.

Dvě branky z Vlašimi by měly být pro Václava Jurečku nominační vstupenkou do základní sestavy. „To je věcí trenéra, uvidíme, rád bych hrál,“ zakončil Jurečka.

Martin Sebrala (ve žlutém)
Martin Sebrala se vrátil do Bolatic, aby dodržel slib