„V sestavě jsme měli dva sedmnáctileté a dva dvacetileté hráče. Bylo však vidět, že trenér Vilém Hrbáč mužstvo na sezonu parádně připravil po technické i fyzické stránce,“ mnul si ruce klubový předseda Hoštic Robert Fuss.

Vedení se ale ujali domácí, když ve dvacáté minutě křižnou střelou překvapil hostujícího gólmana Balloka Mrákava. Ekipa Rostislava Štěpána si vytvořila i další brankové příležitosti, ale jeho syn René dvakrát pouze hlavičkoval těsně mimo.

Ústřední postavou hoštické výhry se stal Jakub Skalík, jenž v první půli nezúročil jeden samostatný únik a v druhé půli dokonce dva. Mezitím však v 55. a 80. minutě přišly jeho velké chvíle. Obě přitom byly jako přes kopírák. Spoluhráči mu pokaždé prostrčili míč do vápna a forvard hostů přetavil tyto přihrávky v dvojici gólů.

„Heraltice měly velmi zkušené mužstvo. Vytvářely si hodně nebezpečné šance a hrály na dost dobré úrovni. Utkání se ovšem vyznačovalo vysokou kvalitou. Musím ale říci, že jsme byli trochu lepší,“ uvedl přední funkcionář Malých Hoštic. „Zápasu by nejspíš slušela remíza. Šancí jsme měli dostatek, ale fotbal se hraje na góly a v této statistice nás hosté předčili,“ připustil kouč Rostislav Štěpán.

Velké Heraltice - Malé Hoštice 1:2 (1:0)
Branky: 20. Mrákava – 55. a 80. Skalík
Sestava Velkých Heraltic: Kubánek – M. Valchař, M. Štěpán, V. Valchař, Piatkevič – Tesař, Zemborski, Kačeriak, Musálek (55. Schuster) – R. Štěpán, Mrákava
Sestava Malých Hoštic: Ballok – Kania, M. Fuss, Kurzica, Unruh – M. Staníček, R. Staníček (80. Malohlava), Tiemel, Chřibek – Sliž, Skalík

(rob, dus)