Hlučín není pro devětačtyřicetiletého Adlera žádnou neznámou destinací. „Za Hlučín jsem hrával, tehdy jsem byl u toho, kdy se každý rok postupovalo. Přišel jsem do I.A třídy a končil v divizi. Více mi už zdravotní stav nedovolil,“ prozradil bývalý fotbalista brněnské Zbrojovky, který se poté vydal na trenérskou dráhu. „Následně jsem ještě v Hlučíně dva roky pracoval u dětí. Bylo to době, kdy Milan Duhan s Rosťou Helštýnem zakládali fotbalovou školičku,“ prozradil na sebe ještě Lubomír Adler. Jako trenér například působil v ostravském Baníku, kde vedl juniorku, nebo v Třinci a Vítkovicích. Jeho poslední štací byly Petřkovice. „Poslední dvě sezony byly poznamenány koronavirovou pandemii. Člověk, tak musel skončit u rozdělané práce, a to mě mrzelo. Jsem proto rád, že přišla nabídka od pana Táče, abychom ve spolupráci mohli pokračovat i v Hlučíně a navázat, na to, co jsme započali v Petřkovicích,“ svěřil se Adler. Stejně jako v Odře, bude jeho pravou rukou i v Hlučíě David Levčík, shodou okolností také bývalý fotbalista Hlučína. „Nejedná se o klasického asistenta. Je i mentorem v týmu a mou prodlouženou rukou s kabinou. V Petřkovicích nám to fungovalo, dobře se známe, sedli jsme si profesně i lidsky,“ podotkl rodák z Kuřími.

Fotbalová Opava se svým soupeři stylově rozloučila
OBRAZEM: Krásné gesto! SFC se na Twitteru rozloučil se všemi soupeři

V pondělí měl Hlučín první trénink a nabízí se otázka, jak bude vypadat kádr. Trenér Adler má totiž k dispozici, jak hráče z Hlučína, tak Petřkovic. „Na prvním poznávacím tréninku bylo třicet fotbalistů. Z toho osm Hlučínských. „Kádr bude tvořen z větší části petřkovickými fotbalisty. Kluci z Hlučína, s kterými nepočítáme, dostali možnost hledat si nové angažmá,“ odtajnil kouč. Mezi osmičkou vyvolených zůstali: Kolenko, Němček, Wolf, Radim Dostál, Buchvaldek, Opatřil, Patrik Kundrátek, Welner a Kolasa. „Chceme stavět tým hlavně na mladých hráčích a posouvat je výše. Samozřejmě chceme hrát nahoře,“ zdůraznil Lubomír Adler.

Gólmany bude mít v Hlučíně na starosti bývalý ligový brankář Baníku Antonín Buček. „Brankáři si jedou ve svém vlastním režimu. Máme jich celkem čtyři,“ prozradil trenér. Figuruje mezi nimi i jméno zkušeného Josefa Květona.

Slezany nyní čeká šesti týdenní kondiční blok, který bude proložen přípravnými zápasy. První je na programu už v sobotu, a to proti Krnovu, následovat budou Hranice a béčko ostravského Baníku. „Další zápasy jsou v jednání,“ uzavřel Lubomír Adler.